23 / 04 / 2024

AVM'ler ekonomiyi canlandırdı!

AVM'ler ekonomiyi canlandırdı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkam Salih Bezci, Alışveriş Merkezleri'nin Türkiye'ye çağ atlatan projeler olduğunu belirterek, "Ankara ve İstanbul'daki AVM'ler son 10 yılda ekonomiye adeta damga vurdu" dedi.



ALIŞVERİŞ Merkezi ve Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) ATO'nun desteğiyle düzenlediği "Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi" projesinin tanıtım ATO Shopping Fest Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplanü'nın açılışında konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, perakende ticaretin Türkiye ekonomisi içinde önemli bir yer aldığını söyledi. AVM'lere ilişkin sorunlar bulunduğunu kaydeden Bezci, bu sorunlara çözüm yollarının da bulunduğunu söyledi. Konuşmasında AVM'lerin önemine değinen Bezci, "AVM'ler Türkiye'ye çağ atlatmış projelerdir.  Ankara  ve İstanbul'daki AVM'ler son 10 yılda ekonomiye adeta damga vurdu" dedi. 




ANADOLU'YU GEZEREK SORUN DİNLEYECEĞİZ 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkam Hulusi Belgü de konuşmasında, AVM yatırımlarının 1985 yılından bu yana çok konuşulan yatırımlar olduğunu belirterek, Dernek olarak sektörün sorumlarına çözüm üretmeye çalıştıklarım kaydetti. 


Türkiye'de halen 343 AVM bulunduğunu kaydeden Belgü, eğitimli personel sıkıntısı yaşadıklarım anlattı. Belgü, "AYD olarak personel eğiterek eğitime destek vermeye çalışıyoruz" dedi. Eğitim çalışmalarına Ankara'dan başladıklarına dikkat çeken Belgü, Ankara'nın İstanbul'dan sonra en çok AVM bulunan ikinci il olduğunu bildirdi. Belgü, "AYD çok yakın bir süre içinde Ankara'da şubeleşmeye gidecek" dedi. 



Anadolu


Geri Dön