25 / 04 / 2024

AVM'ler pazar günü kapanmayacak!

AVM'ler pazar günü kapanmayacak!

AVM'ler ve perakende ticareti düzenleyen Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda 18 saat görüşülerek kabul edildi. Tasarıda, AVM'lerin pazar günleri kapalı olması hükmü yer almadı...




AVM'ler ve perakende ticareti düzenleyen Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda 18 saat görüşülerek kabul edildi. Tasarıda, AVM'lerin pazar günleri kapalı olması hükmü yer almadı. Kabul edilen tasarıya göre perakende işletmelerin açılış, faaliyet ve diğer işlemleri için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) kurulacak. Mesleğe, mevsime ve turizme özgü şartlar ve benzeri hususlar gözetilerek perakende işletmelerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının ortak teklifiyle valilik tarafından belirlenecek. Bakanlık, perakende işletmeler nezdinde her türlü denetimi yapmaya yetkili olacak. Kanuna ayrıkı hareket eden perakende satış işletmelerine 2 bin liradan 50 bin liraya kadar ceza kesilecek. 


RESMİ TATİLDE DE AÇIK 

Hafta tatili hakkında kanun hükümleri, perakende işletmeler hakkında uygulanmayacak. Böylece bu işletmeler pazar ve resmi tatil günleri de açık olabilecek. Perakende işletmeler, işyeri açma ve çalışma ruhsatını vermeye yetkili belediye veya il özel idareleriyle diğer idareleri kapsayan yetkili idarenin izniyle açılacak ve faaliyete geçecek. Büyükşehirlerde ise AVM ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, işyeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye büyükşehir belediyeleri yetkili olacak. AVM'ler Tüketicinin Korunması Kanunu'na uygun olmak kaydıyla, indirimli ya da promosyonlu satış kampanyaları düzenleyebilecek. 



Sabah


Geri Dön