29 / 03 / 2024

AVM’ler sosyalleşiyor!

AVM’ler sosyalleşiyor!

Rekabetin giderek kızıştığı İstanbul’daki alışveriş merkezleri eğlence alanlarıyla fark yaratıyor. Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, “AVM’ler artık sosyalleşiyor. Bu alanlara yatırım artıyor” dedi.



Son bir yılda yüzde 30’luk bir artışla aylık bazda ziyaretçi sayısını 700 bin seviyesine taşıyan Trump Alışveriş Merkezi’nde 2015’te eğlence yatırımları artıyor. “AVM’ler sosyalleşiyor” diyen Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, “Sektörde rekabet her geçen gün kızışıyor. Mevcut ziyaretçimizi tutmak, yeni ziyaretçiler kazanmak için onların memnuniyetine yatırım yapıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler çok önemli. Herkesin vakit geçirebileceği sosyal alanlar için çalışıyoruz. Bu yıl Trump’taki yatırımcılar bu alanlara 2.5 milyon dolar harcayacak” dedi.


HEDEF 800 BİN ZİYARETÇİ


Trump Alışveriş Merkezi’nde 2015 sonu hedefinin aylık 800 bin ziyaretçi olduğunu anlatan Kural, şöyle konuştu: “Son 1.5 yılda ziyaretçi sayımız çok ciddi şekilde yükseldi. 2014’ü aylık ortalama 700 bin ziyaretçi ile kapattık. Yakalanan başarıda en büyük etken hayata geçirdiğimiz sosyal yaşam alanları. Marka karması elbette önemli ama içinde bulunduğunuz rekabet ortamından sıyrılmak istiyorsanız ziyaretçiye sunduğunuz sosyalleşme alternatifleri çok değerli. Biz geçtiğimiz yıl da bunu gerçekleştirdik ve meyvelerini topladık. 2015’te de aynı yolda yürüyeceğiz; eğlence ve sosyal yaşam alanlarına yatırım devam edecek.” 


Bülent Kural, 2014’te Trump Cadde’yi ve çocuklar için KidzMondo’yu hayata geçirdiklerini, belirterek şöyle konuştu: “6 milyon dolar yatırıma sahip Trump Cadde’nin üzerini 1 milyon dolarlık ek yatırımla kapattık. 10 milyon dolar yatırımla açılan çocuk şehri KidzMondo da çok önemli.”


Kiralara kur ayarı geliyor


Son dönemlerde yükselen dolar kuruyla ilgili olarak da değerlendirme yapan Bülent Kural, “Biz kiraları dolar üzerinden alıyoruz. Kurdaki yükseliş nedeniyle önümüzdeki günlerde kiracılarımızla görüşeceğiz. Yönetim kurulu kararıyla kuru sabitleyebiliriz. Böyle dönemlerde her iki tarafında bazı tavizler vermesi gerekiyor” diye konuştu.


Yüzde 300 arttırdı


2014 yılında gerçekleştirdikleri kampanyalar ve etkinliklerle de ziyaretçilerle sağlam bir bağ kurmayı başardıklarını kaydeden Kural, “Örneğin belirli dönemlerde gerçekleştirdiğimiz ‘indirimin indirimi’ kampanyaları ile direkt ziyaretçilerimizin bütçesine katkı sağladık, mağazalardaki indirim oranlarının üzerine ekstra yüzde 20 Trump indirimi yaptık. Mağazaların ciroları yüzde 300 artış gösterdi. 2015’te de bu kampanyalar devam edecek” dedi.


Takım çalışması için kaçış oyunu


DÜNYADA çok yaygın olan kaçış oyunu konsepti, Escapist’in Trump Alışveriş Merkezi’nde açılacağını söyleyen Kural, “900 bin dolar değerinde bir yatırım bedeline sahip, 6 farklı odada 6 farklı senaryo ile gerçek bir filmin içindeymişsiniz gibi hissedeceğiniz bir yatırım. Ancak buna kurumsal şirketlerden büyük talep alıyoruz. Takım çalışması için önemli olan bu oyuna büyük ilgi var” dedi.


Hürriyet






Geri Dön