19 / 04 / 2024

AVM'lerde 10 binden fazla yeni mağaza açılacak!

AVM'lerde 10 binden fazla yeni mağaza açılacak!

Ekrem Akyiğit, yeni AVM'lerde önümüzdeki dönemde 10 binden fazla mağaza açılacağını söyledi



BMD Başkanı Akyiğit, üyelerinin 20 binden fazla yeni elemana ihtiyacı olduğunu belirterek, "Aralık'ta markalarımız satış temsilcisi, kasiyer, alan sorumlusu, reyon şefi gibi değişik alanlarda istihdama ihtiyaç duyuyor" dedi

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, önümüzdeki bayram ve yılbaşı döneminde, satışlarda beklenen canlanmaya paralel olarak, markaların istihdamlarında bir hareketlenmenin kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Aralık ayında markalarımızın 20 binden fazla ek eleman istihdam edeceğini tahmin etmekteyiz" dedi.

Perakende sektörünün diğer sektörlerden çok daha başarılı bir performans yakalayabildiğini, gıda dışı perakendedeki çalışan sayısında 2008'in yıllık yüzde 2 artış yaşandığını ifade eden Akyiğit, Türkiye genelindeki yüzde 13.5 civarındaki işsizlik oranı dikkate alındığında bunun organize perakende için bir başarı olduğunu vurguladı. Ekrem Akyiğit, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki bayram ve yılbaşı döneminde de, satışlarda beklenen canlanmaya paralel olarak, markalarımızın istihdamlarında bir hareketlenme kaçınılmaz. Her marka, yıllık büyüme strateji planları içinde ihtiyaç duyduğu kadar eleman istihdam edecektir. Markalar, özellikle bu dönemde, satış temsilcisi, kasiyer, alan sorumlusu, reyon şefi, görsel uzmanı, depo sorumlusu ve hizmetli kadroları gibi çok değişik alanlarda istihdama ihtiyaç duyuyor. Aralık ayında markalarımızın 20 binden fazla ek eleman istihdam edeceğini tahmin etmekteyiz. İstihdam hakkında bu düşüncelerimizin dayandığı temel gerekçe 2010-2012 yılları arasında Türkiye'de açılması öngörülen 100'den fazla AVM'nin istihdama çok olumlu etkilerde bulunacak olmasıdır."

10 bin yeni mağaza açılacak

Yenİ AVM'lerde önümüzdeki dönemde 10 binden fazla mağaza açılacağını söyleyen Ekrem Akyiğit, bu AVM'lerde 100 binden fazla kişiye yeni iş olanağı da yaratılmış olacağını anlattı. BMD üyelerinin 170 bin kişiye istihdam sağladığını belirten Akyiğit, 10 bin yeni mağazadan 2 bin 500'ünün BMD markaları tarafından cadde ve AVM'lerde açılacağını, böylece BMD üyelerinin istihdam sayısını 190 ila 200 bine çıkaracağını belirtti. Akyiğit, "Yeni mağazalarda cironun 2010'da yüzde 10 artacağını ve 30 milyar liraya yaklaşacağını tahmin etmekteyiz" dedi.
Vatan


Geri Dön