20 / 04 / 2024

AVM’lerde esnafa yüzde 5 kota!

AVM’lerde esnafa yüzde 5 kota!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, mahalle esnafına sahip çıkacaklarını belirterek, “Mahalle esnafını AVM’lere ezdirmeyeceğiz, AVM’ler alışveriş alanlarının yüzde 5’ini esnafa ayıracak. Bunu yapmayan AVM’ler de çalışamalacak” dedi.



Ahi Evran haftası nedeniyle Kırşehir de yapılan etkinliklere katılan Davutoğlu, ahilik geleneğinde kalfalıktan ustalığa geçişin simgesi olan “Şed” kuşandı. Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:


ESNAF ÇOCUĞUYUM


Bizim ahlak anlayışımızı anlamak isteyenler Ahi Evran’a gelecekler. Ahi Evran ahlakını anlamayanlar, siyaset ve devlet ahlakını da anlayamazlar. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Dedem ayakkabı ustasıydı. Kayınpederim de öyle. Allah kapımıza haram yaklaştırmasın. Bir zerre haram yiyeceğime bin yıllık esaret ve acı çekerim.

Buradan esnaf geleneğinin sürmesi bakımından bütün ilgili taraflara bir kez daha seslenmek istiyorum; kesinlikle mahalle esnafını AVM’lere ezdirmeyeceğiz, onları koruyacağız. Bir yasa hazırlığı içerisindeyiz. Perakende yasası. AVM’ler alışveriş alanlarının yüzde 5’ini esnafa ayıracak. Bunu yapmayan AVM’ler çalışamayacak. Esnafımız her yerde nasibini arayabilecek.


HIZLI TREN ÇALIŞMASI BAŞLIYOR


Ankara, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla hızlı tren yolu proje çalışmaları bitti. Artık yapımına başlanacak. İstiyoruz ki Anaroluyu baştan başa katedenler, Ahi Evran’a uğrasın. Burası, Güney ile Dogu-Batı’nın kesişme noktası olacak.

Kimseyi aldatmayacaksın. Eline, diline, beline sahip çıkacaksın. Biz iktidara geldiğimizde eline, beline, diline sahip çıkamayanlar vardı. Hortumcular vardı. Yolsuzluklarla, helal rızkıyla vergisi ödeyen kardeşlerimin vergisini çalanlar vardı. Şimdi bu kapılar kapandığı için 12 yıl içinde yepyeni Türkiye inşaa edildi. Bütün milletimize sözümüzdür ki, tek bir lokma dahi olsa bu sofralara haram yaklaşmayacak, yaklaştırmayacağız.


TC AHİ BİR DEVLETTİR


Bir devlet düşünün devlet görevlileri, bürokratlar zengin, halk fakir. Demek ki o devlet sofrasını halkına açamamıştır. Öyle sofra kuralım istedik ki karnı aç olan, güvenlik isteyen, bize gelsin dedik. Türkiye Cumhuriyeti devleti Ahi bir devlettir. Onun için bizim kapımıza gelen güvenlik isteyen, bir lokma ekmek isteyen Suriyeli kardeşlerimize, Somalili kardeşlerimize el uzattık. Biz Ahi Evranın torunlarıyız, Ahi Evran sosyal ahlak demektir. Bütün işverenlere ve işveren sendikalarına sesleniyorum, yanınıza aldığınız her işçi, emekçi sizin evlatlarınızdır. Onların güvenliği size emanet.


Hürriyet


Geri Dön