25 / 04 / 2024

AVM'lerde kira savaşları alevlenecek!

AVM'lerde kira savaşları alevlenecek!

Alışveriş merkezleri (AVM) ile perakendeciler arasındaki anlaşmazlık uzun süredir devam ediyor. Perakendeciler kiralardaki yükseklikten ve döviz bazlı kiralamalardan rahatsız.




Alışveriş merkezleri (AVM) ile perakendeciler arasındaki anlaşmazlık uzun süredir devam ediyor. Perakendeciler kiralardaki yükseklikten ve döviz bazlı kiralamalardan rahatsız. BMD (Birleşmiş Markalar Derneği) yönetimi bu işe kafayı takmış durumda. 


Başkan Sinan Öncel her platformda konuyu gündeme getirerek AVM tarafını zorlamaya çalışıyor. Kiralar TL'ye dönene kadar mücadeleye devam edecekmiş. Duyduğumuza göre BMD Başkanı bu konuda yalnız değilmiş. Perakendenin diğer aktörleri ile de temas halindelermiş. Aynı dertten muzdarip olan yeme içme sektörünün temsilcileri ile de güçbirliği yapacakmış. Slogan da "Kiralar TL'ye dönene kadar savaşa devam" olacakmış. TÜRES (Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği) yönetimi de güçbirliğini kabul etmiş. TÜRES'in 100'ün üzerinde üyesi bulunuyor. Hacı Sayid, Mado, Simit Dünyası, Kahve Dünyası, Köfteci Ramiz, Kırkpınar, Çıtır Pide, Özsüt gibi markalar derneğin üyeleri arasında. TÜRES yönetimi BMD'nin başlattığı mücadeleyi bir adım öteye taşımaya hazırlanıyormuş. TL'ye geçmeyen AMV'den ayrılma kararı almışlar. Bu kararı da yeni yılın ilk günlerinde ortak bir deklarasyonla kamuoyuna duyuracaklarmış. 


TÜRES üyelerinin rahatsız olduğu bir konu daha varmış. Hazır giyim ve ayakkabı mağazaları AVM'lerde metrekareye ortalama 80 euro kira öderken yeme içme sektörü 100 euro ödüyormuş. Ödedikleri fiyatın da aşağı çekilmesini talep ediyorlarmış. Yeni yılda AVM'lerde kira savaşları alevleneceğe benziyor. Bizden duyurması... 


Para 


Geri Dön