29 / 03 / 2024

AVM’lerden kura ayar geldi!

AVM’lerden kura ayar geldi!

AVM’lerden kura ayar geldi. PİYASALARDA fırtınaya neden olan ‘Rüşvet ve Yolsuzluk’ operasyonunun dalgaları 2014’ün ilk günlerinde de kendini hissettiriyor. Aziz Torun, 2013 bitmeden döviz kurunu sabitlediklerini söyledi...



Döviz kuru yükselişini sürdürürken, dün Hürriyet’te perakendecinin AVM yatırımcılarından indirim beklediğini duyurmuştuk. Bugün perakendecinin indirim çağrısına yanıt geldiği görülüyor. Türkiye’nin en büyük yerli AVM yatırımcılarından Torunlar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2013 bitmeden döviz kurunu sabitlediklerini söyledi. Öte yandan İstinyePark da Aralık başı kurunu dikkate alacağını kiracılarına duyurdu.  


İstinyePark, Euro’nun dünkü seviyesi 2.97 yerine, Aralık ayı başını (2.75) esas alarak kiracılarını rahatlattı. Böylece kiracı şu anda 0.22 Euro sent avantaj sağlamış oldu. İstinyePark’ın ortaklarından Zafer Kurşun’un ekibine “Zor günlerde el ele tutuşmamız lazım” dediği öğrenildi. Aziz Torun ise sahip oldukları veya ortaklıkları bulunan 7 AVM’de yıl bitmeden kuru sabitlediklerini söyledi. Torun, “2014’ün ilk 3 ayı için doları 1.85-1.95 ve Euro’yu 2.60-2.65 arasına sabitledik. Bunları hep yaşadık. 1994, 2001, 2008 krizlerinden tecrübeliyiz. Bu kurlar geri gelecektir. Daha önce de yükselince geri geldiğini gördük. Altı ayda daha gerçekçi noktaya oturacaktır. Zor zamanlar el ele tutuşularak daha kolay atlatılır” diye konuştu. 


Hürriyet


Geri Dön