23 / 04 / 2024

Avni Çelik: Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz!

Avni Çelik: Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz!

1974'te kurulduğundan bu yana yer yıl büyüdüklerini söyleyen Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, geçtiğimiz yıl 40. yılını kullandıklarını ve 6 milyar TL ciro elde ettiklerini açıkladı...



1974'TE kurulduğundan bu yana yer yıl büyüdüklerini söyleyen Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, geçtiğimiz yıl 40. yılını kullandıklarını ve 6 milyar TL ciro elde ettiklerini açıkladı. 


Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş'ın 1974 yılındaki kuruluşundan bu yana her yıl büyümeyi başardığını belirterek, 40 yıldır hiç frene basmadıklarını ve istikrarla yollarına devam ettiklerini söyledi. Çelik; "1974'te kurulduğumuzdan bu yana her yıl büyüdük. 2006'dan 2014'e, 8 yılda 6 milyar TL ciro yaptık. Buna karşılık tek başına bu sene rafa koyduğumuz 10 projenin cirosu 6 milyar liraya ulaşıyor", dedi. Kentsel dönüşümle de ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, "Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. Birincisi kötü, sağlıksız konutları yenilemek için gerekli. İkincisi kent dokusunu iyileştirmek için gerekli. Hızla yapılması gereken bir dönüşüm. Ama biz o alanda yokuz. Orada bir sağlıksızlık var. Arsa sahiplerinin talepleri çok yüksek" ifadelerini kullandı. GYO'ların vergi muafiyetinin kaldırılması konusuya ilgili düşüncelerini Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'a ileteceğini ifade ederek, "GYO'ların vergi muafiyetinin kaldırılması konusunu Ali Bey'le görüşeceğim. G YO'lar vergi ve imar hukuku bakımından kayıt içindeler. Ayrıca yabancı sermaye de GYO'lara geliyor. Bizim sektörde olmayan birçok firma bizim sektöre sorti yapıyor. Konut ihtiyacı belli. Bunu sağlayacak ihtisas firmalarına ihtiyaç var. Hiçbir zaman arsa alıp satmak gibi bir iş modelimiz olmadı" dedi. 


Bursa Hayat 


Geri Dön