26 / 04 / 2024

Avni Çelik: Konut portföyümüz 9 bin 50’ye ulaşacak!

Avni Çelik: Konut portföyümüz 9 bin 50’ye ulaşacak!

Saf GYO ve Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik: Bu yıl satışına başlayacağımız dört yeni projede yaklaşık 2 bin konut üretmeyi hedefliyoruz, dedi.




Saf GYO ve Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik yaptığı konuşmada: "Bu yıl satışına başlayacağımız dört yeni projede yaklaşık 2 bin konut üretmeyi hedefliyoruz. Bu projelerimiz, Bomonti Time, İstanbul Park Halkalı, Ankara'da The First Çankaya ve Gaziosmanpaşa. Bomonti Time'da ev ofis, penthouse ve rezidans olmak üzere yaklaşık 500 konut olacak. Bomonti Time projesi bu yılın ilk yarısında satışa sunulacak. Projenin teslim tarihi ise 2016 yılı Mayısı. Bu projede metrekare fiyatları 4 bin 500-7 bin dolar aralığında. 


The First Çankaya projesi, TRT Genel Müdürlüğü’nün çok yakınında, Turan Güneş Bulvarı, ODTÜ Ormanı ve Dikmen Vadisi'nin en güzel manzarasına hakim bir konumda. The First Çankaya aynı zamanda Ankara'nın en yüksek konut binası. Bu projeyi de 2016 Mayıs’ında teslim etmeyi hedefliyoruz. Söz konusu projede metrekare fiyatları 3 bin-4 bin 500 dolar aralığında. 


Halkalı projemiz, Bosphorus City ve İstanbul Sarayları projelerinin yanındaki 42 bin metrekarelik arazide hayata geçirilecek. Bu proje yılın ikinci yarısında satışa sunulacak. Gaziosmanpaşa projesi,  Ankara  Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilecek. 23 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek projeyi yılın son çeyreğinde satışa sunmayı planlıyoruz. Bu yıl ayrıca İstanbul Sarayları projemizin ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarının teslimleri devam edecek. Bursa Modern projemizin son etabını ise haziran ayı itibariyle teslim etmeyi planlıyoruz. Bu yıl satış gelirlerinde 1 milyar TL'ye, büyümede yüzde 45’e, satış adedinde ise bin 578'e ulaşmayı hedefliyoruz. Yine bu yıl 312 bin 358 metrekare alanı satışa sunacağız. Geliştirdiğimiz arsalara 6 bin 51 konut inşa ederek konut portföyümüzü 9 bin 50'ye yükselteceğiz.


Saf GYO'nun portföyünde ise inşaatı devam eden Akasya Projesi'nin yanı sıra halihazırda kira geliri sağlayan Gebze, Antalya, Altunizade ve Hadımköy'de yer alan binalarla Mecidiyeköy'de ofis katları bulunuyor. Akasya Projesi'nin (İstanbul Acıbadem'de] Koru ve Göl etaplarında yer alan konutların büyük bölümü geçen yıl teslim edildi. Koru ve Göl etabında gerçekleşen toplam satış tutarı 595 milyon TL (KDV dahil].


Akasya Projesi'nin Kent Etabı’nda yer alan AVM bloğu ise 76 bin 740 metrekare kiralanabilir alana sahip olacak. Söz konusu AVM'nin faaliyete geçmesi akabinde yaklaşık yıllık 45 milyon dolar net kira geliri elde edilebileceğini öngörüyoruz." dedi


Para


Geri Dön