26 / 04 / 2024

Avrupa'daki vatandaşlar Türkiye'deki mülklerinin satış işlemleri için yurda gelmek zorunda kalmayacak!

Avrupa'daki vatandaşlar Türkiye'deki mülklerinin satış işlemleri için yurda gelmek zorunda kalmayacak!

FU Genel Müdürü Ertuğrul Bul; "FU, sektördeki öncü rolünü, Avrupa'daki Türk konsolosluklarında yapılacak işlemlerde de sürdürmeyi hedefliyor. Avrapa'daki vatandaşlar Türkiye'deki mülklerinin işlemlerini yapmak için yurda gelmek zorunda kalmayacak...



Avrupa'daki vatandaşlar Türkiye'deki mülklerinin işlemlerini yapmak için yurda gelmek zorunda kalmayacak. 

Türkiye'deki gayrimenkullerin Avrupa'da gerçekleştirilecek tapu işlemleri için hizmet veren organizasyon olmanın FU'nun öncelikleri arasında olduğunu belirten FU Genel Müdürü Ertuğrul Bul; "FU, sektördeki öncü rolünü, Avrupa'daki Türk konsolosluklarında yapılacak işlemlerde de sürdürmeyi hedefliyor. FU kalitesini Avrupa'ya taşımak, banka ve finans kuruluşları için olduğu kadar kurumsal vizyonumuz açısından da önemli" dedi. 


Yurda gelmeden bitecek 


Avrupa'da yaşayan 4 milyondan fazla vatandaşımız, Türkiye'de var olan gayrimenkullerinin satış ve ipotek gibi işlemlerini artık yurda gelmek zorunda kalmadan yapabilecek. Avrupa'daki ilk anlaşmalı hukuk bürosunu Berlin'de açan FU Gayrimenkul, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta hizmet sağladığı banka ve finans kuruluşlarının Avrupa'daki tapu işlemlerini de artık Berlin'de gerçekleştiriyor. 


4 milyon kişi var 


Berlin'de başlatılan uygulama ile, Türk vatandaşları gayrimenkullerinin satış ve ipotek işlemlerini Berlin Konsolosluğu bünyesinde kurulan Tapu ve Kadastro Ataşeliği'nde yapacak. Yeni kurulan bu birimle Avrupa'daki vatandaşlarımız için de hizmet sağlayacak düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Fu, çalıştığı 17 banka ve 30'un üzerinde finans kuruluşuna sunduğu ipotek hizmetini de Avrupa'ya taşıdı. 


Posta 


Geri Dön