26 / 04 / 2024

Avrasya Karayolu Tüp Geçişi 2015 sonunda açılacak!

Avrasya Karayolu Tüp Geçişi 2015 sonunda açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'a "kardeş" olarak tanımladığı Avrasya Karayolu Tüp Geçişi'ni 2015 sonunda hizmete açacaklarını söyledi. Yıldırım, 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'yla ilgili konuştu...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'a "kardeş" olarak tanımladığı Avrasya Karayolu Tüp Geçişi'ni 2015 sonunda hizmete açacaklarını söyledi.Yıldırım, 3. köprüde çahşmalalann ise planlanın biraz önünde gittiğini, 2 yılda köprü artı yolları yapmanın da rekor olduğunu belirtti İstanbul Kongre Merkezi'nde 5-7 Eylül'de yapılacak 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası ile ilgili bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldınm NTV7ye yaptığı açıklamada, Şura'ya dünya ve Türkiye'den 5 binin üzerinde katılımcının geleceğini ifade etti. "Herkes İçin Ulaşım Hızlı Erişim" sloganı üe yapılacak Şura'da, 2023'e giderken Türkiye'nin ulaşımla ilgili hedeflerinin tekrar şekilleneceğini belirten Yıldırım, 2035'e yönelik de bir vizyonun ortaya konulacağını dile getirdi. Yıldırım, "Şura, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün iştirakleriyle İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayacak 3 gün sürecek" dedi.
DEV PROJELERE İMZA ATTIK
Daha önceki dönemlerde 10 yılda bir şura düzenlendiğini, bunu 5 yıla düşürdüklerini belirten Yıldınm, şöyle konuştu: "Şuranın asıl konusu projeleri tek tek tartışmak yerine hedefleri koymak olacak. Örnek vermek gerekirse otoyol hedefi ne olacak, Türkiye'nin 2023'te otoyol hedefi, demiryolu ağı ne olacak, iletişimde hız ve kapsama durumu ne olacak, iletişimin milli gelir üzerindeki çarpan etkisi ne olacak gibi konular tartışılacak. Türkiye dünyada yaşanan küresel krize rağmen büyük projeleri başlatan hemen hemen tek ülke diyebiliriz. Türkiye'nin başlattığı projelerin büyüklüğü çok fazla ve aynı zamanda stratejik öneme sahip. Örnek Marmaray, İstanbul-Ankara YHT projesi İstanbul-İzmir Otoyolu, İkinci Tüp Geçiş Projesi, 3.
Hava Limanı Projesi. Bunlar dünyanın izlediği dev yatırımlar." 3. KÖPRÜ AYAĞI YÜKSELİYOR Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temelinin 29 Mayıs'ta atıldığını hatırlatan Yıldınm, s Binali Bakan Yıldırım, Marmaray'a Kardeş olarak tanımladığı Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi ile ilgili de bilgi verdi.
Yıldırım, Marmaray, bir demiryolu projesidir. Uzakdoğu'dan Batı Avrupa'yı birbirine bağlayacak kıtalar arası boğazın 60 metre altından geçen bir proje. Türkiye'nin 1,5 asırlık rüyasıdır. Onda da sona yaklaşıyoruz. 29 Ekim itibariyle Anadolu Yakası'nda Ayrılık Çeşme ile Avrupa Yakası'nda ise Kazlı Çeşme arasında hattı açıyoruz. Hemen onun paralelinde ve biraz güneyinde Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi var. " dedi.
çalışmaların planlanın önünde gittiğini belirtti. Köprünün Anadolu ve Avrupa yakasında ayaklan yükselmeye başladığım ifade eden Yıldırım, "Köprünün kara tarafındaki bağlantıları yapılıyor.
Köprüden sonra devam edecek yolun izi belli oldu.
Yol koridoru açıldı, viyadük inşaatlarına başlandı. 2 yılda köprü artı yollan yapmak bir rekordur. Avrasya Karayolu Tüp Geçişi'ni 2015 sonunda devreye alacağız." dedi.
İstanbul'a büyük katkı O Yıldırım, "Bu projeler İstanbul'a büyük katkı sağlayacak. Bugün İstanbul'un bir numaralı konusu trafik veya ulaşımdır. Gerek  Marmaray  ve gerekse ikinci tüp geçiş, İstanbul'un trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sağlayacak Marmaray'la Üsküdar'dan binen vatandaş, U dakikada Sirkeci'de inecek. Trafik olmayacak. Tüp Geçit'te ise direkt Saraybumu'ndan girip, Karaca Ahmet'ten çıkacak." dedi Hızlı tren tam gaz OAnkara-İstanbul YHT 'da çalışmanın sürdüğünü ifade eden Yıldırım, projenin Eskişehir'den Sakarya'ya kadar olan kesiminin zorluğuna vurgu yaptı. Bilecik'ten Sapanca'ya kadar olan kesimin, Türkiye'nin en zor arazilerinden biri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, deprem riski de en yüksek seviyede olan bu arazide çalıştıklarını ve sonuca ulaşacaklarını kaydetti.

Yeni Şafak

Geri Dön