28 / 03 / 2024

Avrasya Tüneli 24 saat hizmet vermeye başlıyor!

Avrasya Tüneli 24 saat hizmet vermeye başlıyor!

İstanbul’da araç trafiğinin çok yoğun olduğu Kumkapı ve Koşuyolu güzergahında kıtalararası yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 itibarıyla 24 saat hizmet vermeye başlıyor.



İstanbul’da araç trafiğinin çok yoğun olduğu Kumkapı ve Koşuyolu güzergahında kıtalararası yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 itibarıyla 24 saat hizmet vermeye başlıyor.


Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 20 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açılmıştı. Avrasya Tüneli, trafik sistemlerinin entegrasyonuna ilişkin çalışmalar nedeniyle 30 Ocak tarihine kadar 07.00-21.00 saatleri arasında hizmet veriyordu. Tünel çalışmalarının tamamlanmasıyla 31 Ocak 2017 günü 07:00 saatinden itibaren 7 gün 24 saat hizmet verilmeye başlanıyor.


İki kıta arası kısa yol

Trafik yoğunluğu fazla olan Asya yakasındaki D100 Karayolu ve Avrupa yakasındaki Kennedy Caddesi’ni bağlayan Avrasya Tüneli’yle mesafeler kısaldı. Bağlantı yollarının iyileştirilmesi ile akıcı hale getirilen güzergâh sayesinde tüneli kullananlar kıtalararası yolculuğu yaklaşık 5 dakikada tamamlıyor. İstanbul genelinde de seyahat sürelerini kısaltan Avrasya Tüneli ile İstanbullular zaman tasarrufu sağlıyor.


Her geçen gün ilgi artıyor

Avrasya Tüneli hizmete açıldığı ilk günden bu yana sürücülerden yoğun ilgi görüyor. Sahip olduğu ileri teknolojik özellikleriyle Avrasya Tüneli, Ocak ayının ilk haftasında etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın olumsuz etkilendiği İstanbul’da hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım alternatifi olarak öne çıkmıştı.


Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ) Hakkında (www.avrasyatuneli.com)

Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ), İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesini gerçekleştirmek üzere, 2009 yılında, Türkiye’den Yapı Merkezi ve Güney Kore’den SK E&C şirketleri tarafından kuruldu. Yapı Merkezi, büyük çaplı genel müteahhitlik işlerinde 50 yıllık deneyimi ve birikimiyle evrensel düzeyde öncü projeleri hayata geçiren, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen inşaat firmalarındandır. SK E&C ise Güney Kore'nin üçüncü büyük iş grubu olan SK Group'un inşaat ve mühendislik koludur. Yapı Merkezi ve SK E&C, dünyanın farklı bölgelerinde birçok başarılı altyapı ve ulaşım projelerini gerçekleştiren, dünya markası şirketlerdir.




Geri Dön