28 / 03 / 2024

Avrasya Tüneli 26 Aralık'ta açılacak!

Avrasya Tüneli 26 Aralık'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kilis'te esnafı ziyaret ederek vatandaşlara hitap etti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kilis'te esnafı ziyaret ederek vatandaşlara hitap etti.



Kızılayın iftarının ardından 7 Aralık Üniversitesi'nden ayrılan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda, otobüsten inerek vatandaşalara hitap etti. 


Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak inşallah, birlik, beraberlik içerisinde yarınlara yürüyeceğiz." dedi. 


"Kilis, birbirinizi sevin, birbirimizi Allah için seveceğiz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Burada sizler muhacir Suriyeli kardeşlerime ev sahipliği yaptınız, sizler ensar oldunuz ve o varil bombalarından kaçan, konvansiyonel silahlardan bize sığınan Suriyeli kardeşlerimize bağrınızı açtınız. Onun için ben 'Kilisli kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.' diyorum. Suriyeli kardeşlerimiz de başımız gözümüz üstüne." değerlendirmesinde bulundu.


Avrupalılar gibi kapıları kapatmayıp, açtıklarına dikkati çeken Erdoğan, "Yine gelen olursa yine açarız. Niye? Bize yakışan odur da onun için. Bu millete yakışan odur da onun için." dedi. 


Perşembe günü Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:


"Rabbime hamdolsun, bak nerelerden nerelere geldik. Marmaray'ı açtık, 4 senede Marmaray'dan 1 milyon 350 bin insan geçti. Nereden? Denizin altından. Kimse bunu yapamadı ama biz bunu yaptık. Çünkü biz karadan gemileri yürüten Fatih'in torunlarıyız. Fatih karadan gemileri yürüttü biz de torunları olarak denizin altından hamdolsun Marmaray'ı yürüttük. Fakat bitmedi, şimdi de inşallah 26 Aralık'ta denizin altından, bu defa otomobillerin geçeceği, 105 metre derinlikten, Avrasya Tüneli'ni bitiriyoruz. Oradan da otomobiller geçecek. Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya. Şimdi bu da bitiyor. Yeni birşey daha var inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsü de bitiyor. Attığımız adımlar hızla devam ediyor."


"Şimdi kardeşim oradan 'Kilis'e birşey yok mu?' diyor." ifadesini kullanan Erdoğan, "Kilis Üniversitesi'ni unuttun mu? Kilis'e üniversiteyi kim yaptı? Biz yaptık. Bu okullar devam ediyor. Bu yolları, Kilis'i şimdi Hassa Tüneli ile denize bağlama projemiz de devam ediyor. Toplu konutlar devam ediyor. Sırtımızdaki dağların yamaçlarına konutları artırarak devam ettireceğiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız burada sizlere çok büyük bir piknik alanını da en kısa zamanda başlayıp bitirecek inşallah." şeklinde konuştu.


Yeni bir projenin de sağlıkta olacağını anlatan Erdoğan, "Kilis Devlet Hastanesi dışında yeni bir hastaneyi de başlayıp bitireceğiz. Bunlar devletin yaptıkları. LİMAK firması da 5 bin kişinin istihdam edileceği bir kilis çimento fabrikasını burada başlatacak. Her geçen gün daha güzel olacak. Yeter ki siz birbirinizi sevin, birbirinizle kucaklaşın ve el ele omuz omuza geleceğe daha farklı bir şekilde yürüyeceğiz. Bu arada İş-Kur'a da müracaat etmeyi ihmal etmeyin. Bayramdan sonra İş-Kur 2 bin 500 kişiyi işe yerleştirecek." müjdesini verdi.


Erdoğan konuşmasında, salı günü kutlanacak Ramazan Bayramı'nı tebrik ederken şehitlere rahmet, gazilere şifa dileklerinde bulundu.


Bu arada, bir berber ve dondurmacı dükkanını da ziyaret eden Erdoğan, traş olan vatandaşlarla sohbet etti.


Dondurmacı esnafının ikram ettiği dondurmanın da tadına bakan Erdoğan, halka hitabının ardından eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla birlikte vatandaşları selamlayarak bir ayakkabıcı esnafına uğradı.



AA


Geri Dön