18 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek!

Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek!

Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüneli sayesinde İstanbul Kazlıçeşme-Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek. Projenin 2016 sonunda tamamlanması hedefleniyor.



AVRASYA Tüneli Projesiyle (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi) Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleşmeye hazırlanıyor. Marmaray'ın ardından bu kez de Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi), Asya ve Avrupa yakalanın, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak. İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Avrasya, en prestijli projelerden biri olarak öne çıkıyor. 


DENİZİN 106 METRE ALTINDA

Deniz seviyesinin 106 metre altına inşa edilen tünel, boyutları ve inşaat tekniğiyle dünyanın en büyük projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Projenin hayata geçmesiyle Kazlıçeşme-Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek. 2 katlı yapılacak tünelde bir kat gidiş, bir kat dönüş olacak. Günde 100 binin üzerinde araca hizmet verebilecek. Projenin yaklaşık yüzde 40'tan fazlası biterken, 2016 sonunda hizmet verecek duruma getirilmesi hedefleniyor. 


ÖZEL İNŞAAT TEKNOLOJİSİ

Dünya ölçeğinde bir proje olan Avrasya Tüneli'nde, aynı zamanda özel inşaat teknikleri ve ekipmanları da kullanılıyor. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknolojiyle inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yollan genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edilerek projenin işlevi yükseltiliyor. 


100 DAKİKADAN 15'E İNECEK

Tünel geçişi ve yol iyileştirme-genişletme çalışmaları, bütüncül bir yapıda araç trafiğini rahatlatacak. Çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlanacak. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM), Avrasya Tüneli Projesi'nin tasarımı, inşaatı ve 24 yıl 5 ay işletmesini gerçekleştirmesi için Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.'yi (ATAŞ) görevlendirdi. İşletme süresinin tamamlanması ile Avrasya Tüneli kamuya devredilecek. 


Hızlı ve güvenli yolculuk

KAZLIÇEŞME-Göztepe hattında gerçekleştirilecek olan Avrasya Tüneli Projesi, yoğun trafiğin etkili olduğu şehir içinde yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak. Asya ve Avrupa yakalan arasında 100 dakikaya varan ulaşım süresi 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli Projesi ile hızlı ve güvenli yolculuğun rahatlığı yaşanacak. Tünelin giriş ve çıkış noktalarındaki bağlantı yollarının genişletilmesi ve düzenlenmesiyle trafik daha akıcı hale gelecek. Uluslararası dev organizasyonlara ev sahipliği yapmak isteyen İstanbul'un trafik sorununun çözümüne ilişkin en önemli yatırımlar arasında Avrasya Tüneli de yer alacak. 


Akşam 


Geri Dön