28 / 03 / 2024

Avrasya Tüneli imar planı değişikliği askıda!

Avrasya Tüneli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Avrasya Tüneli projesinin 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı bakanlık tarafından onaylandı. İmar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...




İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Avrasya Tüneli projesine ilişkin  -8- paftalık 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve -28- paftalık 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 Nisan 2016 tarihinde onaylandı.

 

Avrasya Tüneli Revizyon imar planı bugün askıya çıkarıldı. Otuz gün boyunca askıda kalacak olan imar planı değişikliği 21 Mayıs 2016 tarihinde askıdan inecek.


İmar planı raporları için tıklayınız

Avrasya Tüneli haberleri için tıklayınız



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Avrasya Tüneli Projesi’nin son plan düzenlemeleri onaylandı. Yıl sonunda açılması planlanan tünelin yol ve kavşakları maliyeti düşürmek için kamulaştırmasız alanlardan geçirildi

İstanbul Boğazı'nın altından araçla geçişi sağlayacak Avrasya Tüneli'nin imar planları revize edilerek yeniden askıya çıkarıldı. Yıl sonunda hizmete açılması planlanan projenin yolları, kamulaştırma maliyetleri nedeniyle özel mülkiyetin olmadığı alanlardan geçirildi. Ayrıca, Yenikapı Meydanı'na ulaşım ve altyapıların kaydırılması çalışmalarına göre kavşaklar da yeniden düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planları kapsamında, Anadolu ve Avrupa yakalarındaki alanlar düzenlendi. Buna göre, planlama alanı Avrupa Yakası'nda 55.76, Asya Yakası'nda 49.58 hektar olmak üzere toplam 105.34 hektar olarak belirlendi. Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı'nın altında, deniz seviyesinden 110 metre derinden geçecek şekilde 5.4 km uzunluğundaki bir karayolu olarak hizmet verecek. Proje, tünele girişin sağlandığı yollarla birlikte toplam 14.6 kilometreden oluşuyor. 30 gün boyunca askıda kalacak olan imar planı değişikliği 21 Mayıs 2016'da askıdan inecek.


DENGELİ VE HIZLI TRAFİK AKIŞI


2011'de temeli atılan Avrasya Tüneli ile birlikte, Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 100 dakikaya varan seyahat süresi 15 dakikaya inecek. Tünel ayrıca İstanbul'da mevcut iki köprünün trafik yükünü paylaşarak dengeli ve hızlı bir ulaşım sağlayacak.



Sabah


Geri Dön