19 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli İstanbul trafiğine nefes aldıracak!

Avrasya Tüneli İstanbul trafiğine nefes aldıracak!

İstanbul'daki trafik sorununun çözümüne ve İstanbul Boğazı Karayolu geçişine katkı sağlamak amacıyla Kazlıçeşme-Göztepe arasında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.



T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından İstanbul'daki trafik sorununun çözümüne ve İstanbul Boğazı karayolu geçişine katkı sağlamak amacıyla Kazlıçeşme-Göztepe hattında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yüklenici firmalar arasında Yapı Merkezi'nin de bulunduğu proje tünelinin 1.496 metresi kazılmış bulunuyor. Yatırımda kamu kaynaklarından hiçbir harcama yapılmaması ise dikkat çekiyor. 


Dünyanın önde gelen mühendislik projelerinden biri olan Avrasya Tünel Projesi, İstanbul'un yoğun trafiğine nefes aldıracak. Söz konusu güzergâhta günde 120 ila 130 bin araç kapasitesi ile yolculuk süresi 15 dakikaya kadar inecek. Ayrıca, yalnızca küçük otobüs, minibüs ve otomobillerin kullanımına açık olacak tünel sayesinde Boğaziçi, Galata ve Unkapanı köprülerinde gözle görülür bir rahatlama yaşanacak. İstanbul'un silüeti ise bozulmayacak. 

Sabah Ek


Geri Dön