26 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli son durum!

Avrasya Tüneli son durum!

Avrasya Tüneli projesinde çalışmalarını sürdüren Kasktaş (ENKA) firması, şu an hafriyat aşamasında olduklarını ve çalışmalarını Eylül ayı içerisinde tamamlayacaklarını Emlak Kulisi'ne açıkladı. Avrasya Tüneli son durum için haberimizi okuyun...




Asya ile Avrupa'yı boğazın altından bağlayacak olan Avrasya Tüneli projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projede faaliyetlerini sürdüren Kasktaş (ENKA) firması hangi aşamaya geldiklerini Emlak Kulisi'ne anlattı. 


Avrasya Tüneli boğazın her iki yakasını deniz altından birleştirecek bir tüp geçit tüneli projesi. Projede çalışmalarına devam eden Kasktaş firması, fore kazık işlemlerini tamamladıklarını açıkladı. Şu anda 30 metrelik hafriyat aşamasında olduklarını belirten firma, 8 metrenin kazıldığını anlattı. Kasktaş, söz konusu hafriyat işlerini ise Eylül ayı içerisinde bitireğini ifade etti. 


Hafriyat çalışmalarından sonra tünel kazım işlerinin başlayacağı Avrasya Tüneli, Haydarpaşa ile Cankurtaran arasında inşa ediliyor. Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki mesafe süresini 15 dakikaya indirecek projeyle İstanbul trafiğinin rahatlatılması hedefleniyor. 


Tamamlandığında 14.6 kilometrelik yol güzergahına sahip olacak tünel 1.3 milyar dolar yatırım bedeline sahip. Proje toplamda 3 evreden oluşuyor. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 




Geri Dön