24 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli, Zeytinburnu'nda gayrimenkul fiyatlarını artıracak!

Avrasya Tüneli, Zeytinburnu'nda gayrimenkul fiyatlarını artıracak!

Kentsel dönüşümle Zeytinburnu'nun çehresi değişmeye devam ediyor. Bölgede metrekaresi 3 bin liraya da ev var, 22 bin liraya da. Avrasya Tüneli'nin bölgedeki konut fiyatlarını harekete geçireceğini söylüyor.



Kentsel dönüşümle Zeytinburnu'nun çehresi değişmeye devam ediyor. Bölgede metrekaresi 3 bin liraya da ev var, 22 bin liraya da.


SAHİLDE FİYATLAR YÜKSEK 


Zeytinburnu-Merter-E-5 bölgesinde ev fiyatlarının metrekaresi 3 bin liradan başlıyor, 22 bin 500 liraya kadar yükseliyor. Veriler, EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasından. Araştırma, sahil kısmında fiyatların 6 bin ile 22 bin lira arasında, E-5 çevresinde ise 5 bin 500 ile 12 bin lira arasında olduğunu gösterdi. 


ADIM ADIM GELİŞİM 


Eskinin fabrikaları ve sanayi siteleriyle tanınan bölgesi olan Zeytinburnu'nda bugün bu yapıların yerini ofis, konut ve alışveriş merkezleri almaya başladı. Kentsel dönüşümün pilot bölgelerinden biri olan Zeytinburnu'nda emlak hareketlenmesi ise 2000'li yılların başında başladı. Dönüşümle çehresi değişmeye devam eden Zeytinburnu'nda bugün çok sayıda nitelikli proje görmek mümkün. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, son dönemde Zeytinburnu bölgenin kentsel dönüşümle merkezi iş alanı olmasının planlandığını belirtti. Yazıcı, günümüzde eski ve yıpranmış yapılanmaların mevcut olduğu bölgede konutların orta ve orta-alt gelir grubuna hitap ettiğini, ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projelerin artığını ifade etti. 


İkinci dalga geliyor


Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan Çırpıcı Şehir Parkı ve  Marmaray  sayesinde Zeytinburnu'ndaki gayrimenkuller değerlenmişti. Ancak bu yükseliş son değil. Çünkü uzmanlar 2016'da tamamlanması planlanan Avrasya Tüneli'nin de bölgedeki konut fiyatlarını harekete geçireceğini söylüyor. Projenin tamamlanmasıyla konut fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgası olacağı ileri sürülüyor. 


SÜMER MAHALLESİ DE DÖNÜŞECEK 


Zeytinburnu'ndaki Sümer Mahallesi'nde 1250 konut ve işyerinin daha yıkılmasına ve yerinde dönüştürülmesine karar verildi. Açıklama, Zeytinburnu Belediyesi'nden geldi. Zeytinburnu bölgesi, Sahil Yolu hattma yakın bir alanda yer alıyor. 



Posta


Geri Dön