25 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli'nde kazı çalışmaları bitti!

Avrasya Tüneli'nde kazı çalışmaları bitti!

Başbakan Davutoğlu, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayacak AvrasyaTüneli Projesi'nde, deniz altındaki tünelde kazı işleminin bitmesini izledi.



Davutoğlu: "İnşallah kıyamete kadar bu eser de Mimar Sinan'ın eserleri gibi İstanbul'a büyük bir hizmet olarak kalsın"


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Asya ve Avrupa'yı, deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi'nde, deniz altındaki tünelde kazı işlemenin bitmesine tanıklık etti. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile projenin Çatladıkapı'daki Avrupa Şantiyesi'ne geldi. Burada yetkililerce karşılanan Davutoğlu'na çalışmalarla ilgili brifing verildi. 


Yerden 25 metre aşağıya son delme işleminin gerçekleştirilmesi için telsizle talimat veren Davutoğlu, brifing odasından, TBM (tünel açma makinesi) olarak adlandırılan makineyle deniz altında delinen tüneldeki kazı işleminin tamamlanmasını, eşi Sare Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililerle izledi.


TBM'nin kazı işlemini sonlandırmasının ardından Davutoğlu'nun "Sonuna gelindi. Görmek nasip oldu. Hep beraber alkışlayabiliriz. Gördük artık" sözleri üzerine, Davutoğlu ve odada bulunanlar, kazı çalışmalarının tamamlanmasını alkışladı.


Başbakan Davutoğlu, Kadir Topbaş'ın "TBM'nin kat ettiği yol kadar İstanbullu ihtiyaç sahibine kurban ve hayır sepeti ikram edilmesi" teklifinin gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.


Projede çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Kıtaları birleştiren nesillerin torunları olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Daha nice hedeflere, nice ufuklara mühendislerimizle yürüyeceğiz. Fatih'in karadan gemileri yürütmesinden sonra bu da tarihe geçecek, Marmaray, şimdi de Avrasya Tüneli. İnşallah kıyamete kadar bu eser de Mimar Sinan'ın eserleri gibi İstanbul'a büyük bir hizmet olarak kalsın" diye konuştu.

AA


Geri Dön