28 / 03 / 2024

Avrasya Tüneli'ne 650 milyon dolarlık sigorta!

Avrasya Tüneli'ne 650 milyon dolarlık sigorta!

Marsh Türkiye, Avrasya Tüneli’nin proje, inşaat aşamasında 1 milyar dolar, işletme aşamasında ise 650 milyon dolarlık sigorta işlemine aracılık etti. Böylece Marsh, Avrasya Tüneli’nin proje ve inşaat aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreçlerinde yer almış oldu.



İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçit Projesi (Avrasya Tüneli), Marsh Türkiye aracılığıyla sigortalandı.


Marsh Türkiye, Avrasya Tüneli’nin proje, inşaat aşamasında 1 milyar dolar, işletme aşamasında ise 650 milyon dolarlık sigorta işlemine aracılık etti. Böylece Marsh, Avrasya Tüneli’nin proje ve inşaat aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreçlerinde yer almış oldu. Yapım aşamasına 2012 yılında başlanan, Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ve bağlantı tünellerinin proje ve inşaat aşamasının teminat değeri 1 milyar dolar civarında bulunuyor ve 4 yıllık bir zaman dilimini kapsıyor. Sigorta kapsamında deprem dahil doğal afetler, yangın, hırsızlık, tasarım hataları, inşaat riskleri yer alıyor.


20 Aralık 2016’da işletmeye alınan Avrasya Tüneli için yaklaşık 650 milyon dolar bedel ile operasyon dahil bütün risklere terör, politik şiddet ve sorumluluk teminatları sağlandı. Avrasya Tüneli’nin 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altına özel bir teknoloji 

ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen iki bağlantı tünellerinden oluşuyor. Kazlıçeşme ve Göztepe arasında hizmet veren proje 1 milyar 245 milyon dolarlık yatırımla hayata geçti.


Dünyanın önde gelen sigorta brokerlığı şirketlerinden biri olan Marsh, 130’dan fazla ülkede hizmet veriyor. Marsh, Türkiye operasyonunu ise 300’den fazla uzman ile yürütüyor. Şirketin İstanbul dışında İzmir, Ankara, Bursa ve Gaziantep bölge ofisleri bulunuyor.


Hürriyet


Geri Dön