26 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli'nin adı belli oluyor!

Avrasya Tüneli'nin adı belli oluyor!

İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta açılacak. Avrasya Tüneli projesinin ismi için başlatılan anket sona erdi.



Avrasya Tüneli 9 gün sonra hizmete açılıyor.  Avrasya Tüneli'nin adı ise bugün sona eren halk oylaması anketinin sonucuna göre belirlenecek. Avrasya Tüneli anketi bugün saat 23.59'da sona erdi. 

Avrasya Tüp Tüneli'nin anketi amacının dışına çıktı!


Anket sonrası sosyal medyada başlatılan kampanyalarda; Atatürk, Abdülhamid Han ve Alparslan Türkeş isimleri öne çıkıyordu. İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan 'Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri anket hakkında "En çok önerilen isim 20 Aralık'ta tünelin açılış töreninde kamuoyuna açıklanacak. O güne kadar hangi isimlerin önerildiği, kaç ismin yarıştığı gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşılmayacak. İsteyen istediği ismi önerebilir" açıklamasını yapmıştı.


OTOMOBİLLER İÇİN 4 DOLAR + KDV

Avrasya Tüneli geçiş ücreti otomobiller için 4 dolar + KDV, minibüsler için 6 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası seviyesinde olacak. Her iki yönde de ödeme yapılacak. İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi ile Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleşecek.


İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. 


AVRASYA TÜNELİ GÜZERGAHI

Avrasya Tüneli Projesi kapsamında, Kazlıçeşme 'U Dönüş' yapısı tamamlanırken, Yenikapı ve Samatya alt geçitlerinin imalatı ve diğer yol işlerinde sona gelindi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem- Göztepe arasındaki bağlantı yollarına tünel istikametini gösteren tabelalar da bulunuyor. 


Avrasya Tüneli nin adı belli oluyor!



Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön