19 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.



Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.


Yıldız Sarayı Vakfından yapılan açıklamada, Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle bağlayan ve 20 Aralık’ta açılması planlanan Avrasya Tüneli’ne verilecek ismin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının web sitesinden başlattığı anketle kamuoyunun katkısına açıldığı hatırlatıldı.


Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu da konuya ilişkin değerlendirmesinde,  Avrasya Tüneli’ne,  Marmaray  ve Mavi Tünel gibi projelerin fikir babası Sultan 2. Abdülhamid Han’ın adının verilmesi için internet üzerinden düzenlenen ankette vatandaşlara bu ismi desteklemeleri için çağrıda bulunduklarını kaydetti.


Uslu, TBMM'de görev yaparken bu projenin gerçekleştirilebilmesine imkan sağlayan kanun değişikliği teklifini sunan milletvekili olmanın onurunu yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:


"Vakıf olarak kanaatimiz bu bağlamda pek çok kıymetli ismin de değerlendirilebileceği, ancak uzun yıllar haksız ithamlarla adı karartılmış, çağını aşan bir vizyon ortaya koymuş Ulu Hakan Abdülhamid Han’ın adının bu dev projeyle yaşatılmasının, toplumumuzdan çıkacak gür destekle milli vefamızın da simgesi olabileceği yönündedir. Vakfımızın önemli çalışma konuları arasında yer alan 2. Abdülhamid’in, gelecek nesillerimize olması gerektiğince tanıtılması adına da Avrasya Tüneli üzerinden oluşan gündemi önemsiyor, kurumsal imkanlarımızla da yürüyen sivil çabalara katkı sağlıyoruz."


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesinin isminin halk tarafından belirlenmesi için Bakanlığın internet sitesi "www.udhb.gov.tr" üzerinden anket başlatılmıştı.



AA


Geri Dön