26 / 04 / 2024

Avro Bölgesi'nde inşaat üretiminde düşüş yaşandı!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretiminde düşüş yaşandı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayımladığı verilere göre, Avro Bölgesi'nde 2014 kasım ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,1, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,2 azaldı...



Avro Bölgesi'nde 2014 kasım ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,1, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,2 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayımladığı verilere göre, 2014 yılının kasım ayında, ekim ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi. 18 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi kasım ayında yüzde 0,1 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,2 azalış kaydetti. 


İnşaat üretimi ekim ayında ise Avro Bölgesi'nde yüzde 1,1 ve AB'de de yüzde 0,5 artış kaydetmişti. Söz konusu oran yıllık bazda ise Avro Bölgesi'nde yüzde 2,2 ve AB'de de yüzde 2,5 arttı.Kasımda inşaat üretimindeki azalış, Avro Bölgesi'nde yüzde 0,2 azalan inşaat yapımı ve yüzde 0,1 gerileyen inşaat mühendisliğinden kaynaklandı. AB'de azalışa yüzde 0,2 gerileyen inşaat üretimi etki ederken, inşaat mühendisliği ise yüzde 0,1 yükseldi. İnşaat üretiminde aylık bazda en fazla düşüş sırasıyla İtalya, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti'nde gerçekleşirken, en yüksek artış Romanya, Polonya, İsveç ve İspanya'da belirlendi. 

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi sektöründe yıllık bazdaki artış, yüzde 2,7 artan inşaat yapımı ile desteklenirken, inşaat mühendisliği ise yüzde 0,5 azaldı. AB'de ise artışa yüzde 3,3 yükselen inşaat yapımı etki etti. İnşaat mühendisliği ise yüzde 0,5 geriledi. 

Söz konusu oranda yıllık bazda en fazla artış sırasıyla İspanya, İsveç ve Macaristan'da gerçekleşirken, en fazla azalış ise sırasıyla Slovenya, İtalya, Portekiz ve Slovakya'da ölçüldü. 


Hürses


Geri Dön