23 / 04 / 2024

Avrupa Belediyeler Birliği kuruluyor!

Avrupa Belediyeler Birliği kuruluyor!

Avrupa Belediyeler Birliği kuruluyor. Polonya ’nın başkenti Varşova merkezli kurulması planlanan Avrupa Belediyeler Birliği 'nin ( European Association of Municipalities ) tanıtım toplantısı İzmir'in Selçuk ilçesinde yapıldı.




Polonya’nın başkenti Varşova merkezli kurulması planlanan Avrupa Belediyeler Birliği'nin (European Association of Municipalities) tanıtım toplantısı İzmir'in Selçuk ilçesinde yapıldı. 


Selçuk Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıda kurulması plananan birliğin koordinatörlüğünü Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin’in yürüteceği belirtildi. 


Toplantıda konuşan AK Parti  İzmir  Milletvekili Rıfat Sait, Türkiye’den birçok belediyenin birliğe katılmak için başvurduğunu, Selçuk Belediyesi'nin de bu birliğe katılacağını anlattı. 


Polonya başta Avrupa’dan pek çok belediyenin birliğe girmek için protokol imzaladığını aktaran Sait, önümüzdeki günlerde Ankara’da konuyla ilgili bir toplantı yapılacağını açıkladı. 


Toplantıya Sait'in yanı sıra Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, ATİK Başkanı Aziz Şahin ve Varşova Üniversitesi'nden davetliler katıldı.


-Selçuk’un Polonya ile kardeşliği


Toplantı sonrasında Selçuk Belediyesi'nin, Varşova’daki bir belediye ile kardeş belediye olmak için ön protokol imzaladığı bildirildi. 


AA


Geri Dön