20 / 04 / 2024

Avrupa Göz'ün yüzde 50'si 52 milyon TL'ye satıldı!

Avrupa Göz'ün yüzde 50'si 52 milyon TL'ye satıldı!

SUUDİ Arabistan sermayeli Nesma Holding ve Reaya Holding, Avrupa Göz Hastanesi'nin yüzde 50 hissesini 52 milyon liraya satın aldı. Şirket, ortaklıkla beraber 2 yılda 267 milyon lira yatırım planlıyor...




14 şubeli olan Avrupa Göz'ün yarısı Suudi Nesma ve Reaya Holding'in oldu. Şirket, ortaklıkla beraber 2 yılda 267 milyon lira yatırım planlıyor.


SUUDİ Arabistan sermayeli Nesma Holding ve Reaya Holding, Avrupa Göz Hastanesi'nin yüzde 50 hissesini 52 milyon liraya satın aldı. Avrupa Göz Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, Nesma Holding ve Reaya Holding'in anlaşmayla birlikte Avrupa Göz'de yüzde 25'er paya sahip olduğunu söyledi. Telli, "Ortaklarımızın bize sağladığı avantajla birlikte 2015 yılında Londra Borsası'na açılacağız" diye konuştu. Bu ortaklıkla birlikte Avrupa Göz, 2 yılda 267 milyon lira yatırım planlıyor. 


GÖZE 1.2 MİLYAR HARCIYORUZ  

Avrupa Göz ayrıca, 2014 ve 2015 yıllarında 267 milyon lira yatırımla hasta sayısını geçen yılki 450 bin seviyesinden 1 milyona yükseltmeyi hedefliyor. Geçen yılı 14 şube ve 110 milyon lira ciroyla tamamladıklarını aktaran Telli, "2014'te ciro hedefi 200 milyon TL, şube hedefi ise 21" dedi. Telli, 2015 ciro hedefinin ise 300 milyon lira olduğunu söyledi.


YATIRIM AJANSI GİBİYİZ

Nesma Holding Başkanı ve Reaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şeyh SalehAl.Turki, lojistik, sağlık ve bilişim yatırımları yaptıklarını belirterek, “Türkiye'nin, ilerleyen zamanlarda dünya ekonomisinde ilk 10’da yer alacağını inanıyorum. Arap ülkelerinde de özel bir yere sahip. Türkiye’de sermaye transferi konusunda koordinasyon görevi üstlenerek bir yatırım ajansı gibi çalışmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 


İLK ŞUBE CİDDE'YE AÇILIYOR

ŞİRKET, yeni ortaklığın ardından ilk yurtdışı şubesini Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde açacak. İki yılda da Azerbaycan, Kuzey Irak ve Türkmenistan'da yer alacak. Nesma Holding'in Türkiye'deki iştiraki Nesmal Yatırım CEO'su Mehmet Koca, geçtiğimiz aralık ayında Reaya Holding'le birlikte Avrupa Göz'de hisse alımı için görüştükleri bilgisini vermişti...


 

Akşam



Geri Dön