25 / 04 / 2024

Avrupa Konutları TEM 720 milyon TL ciro ile tamamlandı!

Avrupa Konutları TEM 720 milyon TL ciro ile tamamlandı!

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları TEM'de hız ve hasılat rekoru kırdıklarını  söylüyor



TEM dosyası  720 milyon TL ile kapandı
- Çetinsaya,  3 bin 100 konutluk Avrupa Konutları TEM'in 22 ay gibi kısa sürede inşa edildiğini belirterek, " Bu bir rekordur. Ayrıca, tahhüt ettiğimiz hasılatın da üzerine çıkarak 720 milyon TL'ye eriştik. Bu, satış hızı açısından da bir rekor kırdığımızı gösteriyor" diye konuştu

Avrupa Konutları  TEM, hem inşaat hızıyla hem de elde ettiği hasılatla İstanbul'da son yıllarda yapılan dikkat çekici projelerden biriydi. Totalde 3 bin 100 konutluk bu projenin kısa sayılabilecek bir süreçte tamamlanması ve hasılat hedefinin 100 milyon TL aşılarak gerçekleştirilmesi gayrimenkul sektörü açısından altı çizilmesi gereken süreçlerden biri oldu. Emlak Konut GYO'nun arsası üzerine  hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilen bu projede dosyanın açılması 35 ay gibi bir süreci kapsarken, inşaatın tamamlanma süreci ise 22 ay olarak gerçekleşti. 

Projenin sadece inşaat değil, satış hızıyla da önemli bir ivme yarattığını belirten Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projede Emlak Konut GYO'ya taahhüt ettiklerinin üzerinde bir hasılat elde ettiklerinin altını çizdi. Çetinsaya, "2007 yılı Nisan ayında gerçekleştirilen ihalede Emlak Konut GYO'ya toplam hasılat taahhütümüz 620 milyon TL'ydi. Arsa karşılığı teklif ettiğimiz oran yüzde 30 ve toplamda vereceğimiz pay ise 186 milyon TL'ydi. Bugün geldiğimiz noktada projeden elde ettiğimiz toplam hasılat 720 milyon TL oldu.  Emlak Konut GYO'ya ise taahhüt ettiğimizden fazlasını;  220 milyon TL civarında ödeme yapıyoruz." diye konuştu. 

Avrupa Konutları  TEM'de ortaya koydukları hızı da Türkiye açısından bir rekor olarak nitelendiren Çetinsaya, dosyayı, 35 ay gibi kısa sürede  kapattıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bu bir rekor. Bu büyüklükte olup da, dosyası bu kadar kısa sürede kapanan başka bir proje yok. Bundan sonra da böyle bir hızı bir başka şirketten beklemiyoruz. Yine kırarsak kendi rekorumuzu kendimiz kırarız." 
 
TEM'İN REZİDANSLARI HAZIRLANIYOR
Avrupa Konutları  TEM ile Gaziosmanpaşa'nın ilk kez dev boyutlarda nitelikli bir proje ile tanıştığını söyleyen Süleyman Çetinsaya, şimdi projenin içinde yer alan rezidans daireler ile özel bir çıkış yapmaya hazırlandıklarını vurguladı. Projedeki 247 konutu şirket olarak kendilerinin satın aldığını belirten Çetinsaya, bunlardan 147'sinin rezidans dairelerden oluştuğunu kaydederek, "Rezidans dairelerin bu lokasyonun gelişimine daha büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Avrupa Konutları Residence'ı ortalama 3 bin 500- 4 bin TL ortalama fiyatla satışa çıkarmaya hazırlanıyoruz.  Burada fitness center, house keeping, oda hizmetleri, restaurant ve toplantı salonlarıyla tam bir otel hizmeti vereceğiz" dedi.

AVRUPA KONUTLARI TEM'DEN KISA KISA
- Emlak Konut GYO'nun arsası  üzerinde hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilen projede ihale süreci Nisan 2007'de tamamlandı.
- Avrupa Konutları  TEM, projenin ihalesini 620 milyon TL'lik hasılat ve Emlak Konut GYO'ya vermeyi taahhüt ettiği 186 milyon TL ile kazandı.
- İnşaat süreci 22 ayda tamamlanırken, şirket 720 milyon TL hasılat elde etti. Bu durumda  Emlak GYO'ya ise 220 milyon TL verdi.
- Emlak Konut GYO'nun arsası  üzerinde 660 bin metrekarelik inşaat alanıyla yapılandırıldı.
- Projede 3 bin 100 konutun yanı sıra 5 bin araçlık otopark, 3 kilometrelik altyapı  galerisi, 7 havuz, 1 futbol sahasi, 32 derslikli ilkokul ve 17 ticari ünite bulunuyor.
- Proje için 65 bin metrekarelik yeşil alan tasarlandı. Buraya 35 bin ağaç dikildi. 

ATAKENT'İ  15 AYDA TAMAMLADI
Süleyman Çetinsaya, bir başka hız denemeleri olarak Avrupa Konutları Atakent 2'yi gösterdi. İnşaatın tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çetinsaya, en geç temmuz ayının başında teslimlere başlayacaklarını  söyledi. Çetinsaya, 1.100 konutluk bu projenin de neredeyse 15 ay zarfında tamamlandığını kaydetti.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön