26 / 04 / 2024

Avrupa Konutları TEM'de yaşam eylülde başlıyor!

Avrupa Konutları TEM'de yaşam eylülde başlıyor!

2007 Kasım ayında satışına ve inşaatına başlanan Türkiye'nin en büyük toplu konut projelerinden 3 bin 100 konutluk Avrupa Konutları TEM'de yaşam eylülde başlıyor...



TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Kaynak Geliştirme Uygulamaları Kapsamında yapılan projede yaklaşık 725 milyon TL toplam satış cirosu bekleniyor. Şu ana kadar 2 bin 36 konutun satışı gerçekleştirildi ve 425 milyon TL hasılata ulaşıldı. Eylül ayından itibaren daireler sahiplerine teslim edilecek. Yaklaşık 150 bin metrekare arazide toplam 700 bin metrekare inşaat yapılan projedeki inşaatın 350 bin metrekaresi satılabilir alanlardan 350 bin metrekaresi ise ortak kullanım tesislerinden ve altyapıdan oluşuyor. 

Altyapıda devrim

Avrupa Konutları TEM'de yer altında da dev bir yatırım var. Üstelik bu yatırım en son teknolojiyle yapıldı. 3 bin 100 konutluk siteye hayat veren, su, enerji, iletişim sistemleri için yerin altında dev bir galeri inşa edildi. 2.40 x 1.75 metre ebatlarında yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda olan ve tüm siteyi yeraltından çepeçevre dolaşan her blokla bağlantısı bulunan yeraltı galerisi tüm elektrik ve mekanik tesisatlara ait kablo ve boruların toprağa değil `betonarme kutu kesit' içine yerleştirmiş oldu. Bu galeri içinden tüm binalara ulaşım mümkün ve herhangi bir arıza da en emniyetli ve en hızlı şekilde yapılabilecek. Gelişen teknolojilere göre sitenin yeni altyapı yatırımları için de maliyetleri büyük ölçüde düşürüyor. Projenin sakinlerine hizmet verecek, İstanbul'un en büyük ve en nitelikli `sosyal tesis kompleksinin' açılışı da önceki akşam yapıldı. Açılışa Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol da katıldı.  Projeden konut alanlar da projenin sosyal tesislerinde `komşular tanışıyor partisinde' buluştu. Avrupa Konutları TEM sosyal tesisleri içinde 7 yarı olimpik açık, 2 kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, fitness squash, plates salonları, restoran'lar, cafe'ler, güzellik merkezi gibi ihtiyaç duyulabilecek her alanda üniteler bulunuyor. Projenin yapımını gerçekleştiren Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya,  "Biz projelerimizde sadece konutlarımızın kalitesiyle değil bizden konut alanlara sunduğumuz yaşam tarzıyla da iddialıyız. `Avrupa Konutları' bir konut markası oldu ve her yeni projede çağdaş yaşam standartlarını en geniş imkânlarla müşterilerimize sunuyoruz" dedi.  
 
TOKİ'ye 225 milyon TL

Avrupa Konutları Tem projesinde tüm satışlar tamamlandığında yaklaşık 725 milyon TL hasılat beklediklerini söyleyen Çetinsaya, bu projenin bu ciroyla TOKİ'ye yaklaşık 225 milyon TL kaynak yarattığını belirtti. Çetinsaya, "Şu ana kadar 425 milyon TL satış hasılatı elde ettik. Kalan 300 milyon TL'lik hasılatı da satışı süren 1.000 konut ve ticari alanlar satışından elde edeceğiz. Proje için bugüne kadar 350 milyon TL yatırım harcaması gerçekleştirdik. Geriye yaklaşık 70 milyon TL'lik bir yatırım harcaması kaldı" dedi.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar ise devletin millet için yapması gereken hizmetin Avrupa Konuları TEM gibi çağdaş, modern yaşam alanları inşa edecek ortamı hazırlamak ve bu konuda sonuç almak olduğunu söyledi. Bayraktar, "TOKİ olarak ülkemizin her vilayetinde böyle projelere yol açtık. Bu tür projelerden sağladığımız kaynaklarla da dar gelirli vatandaşa en iyi şartlarda çağdaş ve modern konutlar inşa ediyoruz" diye konuştu.

www.avrupakonutlari.com

[email protected]

0212 444 03 80

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Krizde 2036 daire sattı 425 milyon TL ciro yaptı
 
Avrupa Konutları TEM'de 3200 konutun bulunduğunu belirten Süleyman Çetinsaya, "Bunun 200'ü residans. Şu anda 2 bin 300 dairenin satışı gerçekleşti ve konutlar eylül ayında sahiplerine teslim edilecek. Burası için toplamda 350 milyon liralık bir yatırım yaparken 700 milyon liranın üstünde bir hasılat bekleniyor" dedi. Çetinsaya, her yeni projede çağdaş yaşam standartlarını en geniş imkanlarla müşterilerine sunduklarını söyledi. Çetinsaya, lüks konutların aidatının da 150 lirayı geçmeyeceğini belirtti.

Kriz döneminde 2036 daire satarak 425 milyon lira ciroya ulaşan, 700 milyon liralık ciro hedefleyen Avrupa Konutları, sosyal kompleksleriyle de iddialı. Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları'nın bir konut markası olduğunu, sosyal yaşam alanlarıyla da farklı olduklarını söyledi. Avrupa Konutları TEM'in, şimdiye kadar konut satın alan müşterilerini bir araya getirmek için düzenlediği davette konuşan Çetinsaya, Türkiye'nin en büyük toplu konut projelerinden birisinin sonuna yaklaştıklarını belirterek "Burada oluşturduğumuz Sosyal tesisleri içerisinde 7 yarı olimpik açık, 2 kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, fitness squash, plates salonları, restaurantlar, cafeler, güzelik merkezi gibi tüm ihtiyaç duyulan unsurlar mevcut. Ayrıca, kreş, market gibi tüm alanlar var. İnsanlar hiç dışarı çıkmadan 24 saat bütün ihtiyaçlarını burada karşılayabilir. Diğer yandan müşterilerimiz yaz tatillerini bile burada geçirebilir" diye konuştu.

Mustafa SEZER/Türkiye


Geri Dön