26 / 04 / 2024

Avrupa Yatırım Bankası'ndan KOBİ'lere kriz kredisi

Avrupa Yatırım Bankası'ndan KOBİ'lere kriz kredisi

Avrupa Yatırım Bankası ekonomik krizden en çok etkilenen KOBİ'lere kredi verecek



Avrupa Yatırım Bankası, Türkiye'deki KOBİ'ler için krizden çıkış paketi hazırladı. Kriz paketiyle, KOBİ'lere 322 milyon, Kredi Garanti Fonu'na 90 milyon Euro kullandırılacak.

Avrupa Yatırım Bankası, ekonomik krizden en çok etkilenen KOBİ'lere kredi vermeye hazırlanıyor. Kredi paketinin mart ayında bankanın Başkan Yardımcısı Kollatz Ahnen Türkiye ziyaretiyle duyurulacağı öğrenildi. 2004 yılma kadar Türkiye'ye yıllık ortalama 400 milyon Euro kredi kullandıran Banka'nın kullandırdığı krediler bu tarihten sonra sıçrama gösterdi ve yıllık ortalama 2 milyar 100 milyon Euro oldu. Banka yönetimine yeni atanan Helen Kavvadia, son 5 yılda Türkiye'nin 10 milyar Euro kredi kullandığını belirterek, bu paranın üçte birinin ulaştırma projelerine aktarıldığını kaydetti.

NABUCCO İLE İLGİLENİYORUZ
Enerjinin öncelik verdikleri alanlardan biri olduğunu belirten Kavvadia, şu anda Türkiye'den pek çok enerji boru hattı geçiyor. Bu hatlar enerji kaynaklarını hem Türkiye'ye de Avrupa'ya taşıyor. Biz bu boru hatlarının parçası olmak istiyoruz" dedi. Türkiye-Yunanistan-İtalya petrol boru hattını finanse ettiklerini beİirten Kâvvadia, Nabucco Projesi'ne de finansman sağlamayı planladıklarını söyledi. Kavvadia, "Nabucco'ya çok pozitif bakıyoruz" dedi. Banka, bu yıl KOBİ'lere milyon Euro kredi kullandıracak. Krizden çıkış paketi olarak hazırlanan kredinin 322 milyon Euro'su çeşitli bankalar aracılığıyla kullandırılacak. 90 milyo Euro'su ise Kredi Garanti Fonu'na kefalet garantisi olarak aktarılacak. Kredi paketinin martta duyurulacağı öğrenildi.
Aslı Işık-Habertürk


Geri Dön