18 / 04 / 2024

Avrupa Yatırım Bankası’ndan TANAP’a finansman desteği!

Avrupa Yatırım Bankası’ndan TANAP’a finansman desteği!

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, TANAP için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendiğini ve bunu aşama aşama sağlayacaklarını söyledi.



Ballekom, bu yıl Türkiye’nin talebi üzerine enerji finansmanın öncelik vereceklerini belirterek, “Şu an gündemimizde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) var. Maliyeti 8 milyar doları aşacak bu çok büyük ve stratejik proje için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendi. Bu finansmanı tek seferde değil ama aşama aşama sağlayacağız” dedi. Ballekom, bu yıl Türkiye’de enerji sektörüne sağlayacakları kredi desteğinin her zamankinden biraz daha fazla olacağına işaret ederek, “Planlarımızı Türk yetkililerle görüşüp öyle yapıyoruz. Bu yılki desteğin enerjiye daha fazla olması Türk yetkililerinin isteği üzerine gerçekleşti. O yüzden 2016’da normalden daha fazla enerji finansmanı sağlayacağız” dedi. Türkiye için enerji kaynaklarının çeşitliliğinin ve arz güvenliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Ballekom “Bu yüzden de önümüzdeki yıllardaki enerji sektörünün portföyümüzdeki payı artacak” diye konuştu.


SİLİVRİ’YE DE KREDİ DESTEĞİ


AYB’nin ayrıca, Türkiye’de gaz depolama kapasitesinin artırılması için de çalışmalar yürüttüğünü belirten Ballekom, şunları söyledi: “Bankamız için enerji sektöründeki bir diğer önceliğimiz de gaz depolama tesisleri. Türkiye Petrolleri’nin Silivri’de maliyeti toplamda 500 milyon Euro’yu bulacak gaz depolama tesisine de finansman sağlayacağız. Bu projeye ayıracağımız kredi henüz netleşmedi, ancak bu yıl enerji sektöründe desteklediğimiz ikinci büyük proje olmasını öngörüyoruz.”


Star


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom "Gündemimiz TANAP. Bu stratejik proje için 1 milyar euroluk finansman desteği istendi. Aşama aşama sağlayacağız" dedi.


AVRUPA Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, bu yıl Türkiye'nin talebi üzerine enerji finansmanın öncelikleri olacağını belirterek, "Şu an gündemimizde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) var. Maliyeti 8 milyar doları aşacak bu çok büyük ve stratejik proje için 1 milyar euroluk finansman desteği istendi. Bu finansmanı tek seferde değil ama aşama aşama sağlayacağız" dedi. 


GAZ DEPOLAMA DA VAR

Ballekom ayrıca, Türkiye'de gaz depolama kapasitesinin artırılması için de çalışmalar yürüttüğünü belirterek, şunları söyledi: "Bankamız için enerji sektöründeki bir diğer önceliğimiz de gaz depolama tesisleri. Türkiye Petrolleri'nin Silivri'de maliyeti 500 milyon euroyu bulacak tesisine de finansman sağlayacağız." 


Türkiye'ye yatırım akacak 

BALLEKOM, düşen petrol fiyatlarına da değinerek, bazı ülkelerin enerji yatırımlarını durduracağını anlattı. "Umarım Türkiye'de bu yaşanmaz" diyen Ballekom, şöyle konuştu: "Türkiye, ekonomik durgunluklara rağmen çok iyi iş çıkardı. Yabancı yatırımcı için en büyük garanti istikrarlı ekonomidir, Türkiye'ye yabancı yatırım akacak" dedi. 


Akşam 


Geri Dön