28 / 03 / 2024

Avrupa Yatırım Holding'ten 3 ile hastane yatırımı!

Avrupa Yatırım Holding'ten 3 ile hastane yatırımı!

Avrupa Yatırım Holding (AYH) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, Diyarbakır, Adana ve İstanbul Sultangazi’de üç yeni hastane açacak. Bu hastanelere 17 milyon lira harcayan Telli, “Gözümüz stratejik sektörlerde” dedi.



Avrupagöz'ün yüzde 60'ını Suudi fonlara satan Avrupa Yatırım Holding (AYH) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, yeni yatırımlar için kolları sıvadı. 2015'te 4.3 milyon lira kâr ettiklerini söyleyen Telli, bu kazancı önce Diyarbakır'a ardından da Sultangazi ve Adana'daki hastane yatırımlarında kullanacaklarını söyledi. AYH ve Avrupagöz Hastaneleri'nde toplam bin 150 kişiyi istihdam eden grup, üç yatırım için 17 milyon lira harcadı. 


KÂR REKORU KIRDIK


AYH çatısı altında yılda 100 bin adetlik powerbank satışı yapan bir de telekomünikasyon şirketinin de bulunduğunu belirten Telli, "Elde ettiğimiz gelirin tamamı yatırıma gidiyor" diye konuştu. Holdingin 8.3 milyon liralık sermayesine göre elde ettiği yüzde 50 kârlılığın rekor olduğunu söyleyen Telli, şöyle konuştu: "AYH, 1 yılda yüzde 50 kâr elde etti. Böyle bir kârlılık yok. Bunu yeni yatırımlarda kullanacağız." Telli, sağlık sektörü ile faaliyetlerine başlayan AYH'nin orta vadede enerji, inşaat, yazılım gibi stratejik sektörlere yatırım yapmayı hedeflediğini de söyledi Telli, "Yüzde 25'i halka açık AYH çatısı altında ayda 10 bin hastaya hizmet veren Avrupa Hospital Arnavutköy ve ayda 12 bin hasta ağırlayan Avrupa Hospital Adana'nın yanı sıra diyaliz merkezi de bulunuyor. Önümüzdeki dönemde de bu alandaki fırsatları değerlendireceğiz. Ancak sağlık yatırımlarımızı İstanbul'la sınırlı tutacağız" dedi.


'STRATEJİK SEKTÖRLERDE YATIRIM FIRSATLARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ'


Güçlü mali yapılarına vurgu yapan Ramazan Burak Telli, 2015 yılı sonu bilançolarının yeni yatırımların doğruluğunu ve büyümenin hızını açıkça ortaya koyduğunu söyledi. Telli, şunları anlattı: "Grup olarak yatırımcılarımızla birlikte sağlığın yanı sıra stratejik sektörlerde yapacağımız yatırımlarla büyümenin devamlılığını sağlamayı hedefliyoruz. Rekabetçi maliyet avantajından ödün vermeden, işlerimizi güçlendirecek, destekleyecek ve istikrar ını sağlayacak fırsatları değerlendireceğiz."




İbrahim ACAR/Sabah


Geri Dön