26 / 04 / 2024

Avrupa'da 37 bin, Türkiye'de 500 bin müteahhit var!

Avrupa'da 37 bin, Türkiye'de 500 bin müteahhit var!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, Denizli'de 6 bin, Türkiye genelinde 500 bin müteahhit olduğunu vurguladı.



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, Denizli'de 6 bin, Türkiye genelinde 500 bin müteahhit olduğunu vurguladı. Demirten, "Bu rakam, Avrupa'nın tamamında neredeyse 37 bin. Bu sayıları kıyaslarsak, durumun vehameti ortaya çıkıyor" dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında yapılan en büyük yanlışın kentin dönüşümü değil, binanın dönüşümü olduğunu söyleyen Demirten, "Biz çok önemli bir treni kaçırdık; artık ada bazında dönüşüm yapmak, otopark, yeşil alan gibi sorunlara çözüm bulmak imkansız. Çünkü yeni yapılan binaların olması, bizim bu dönüşümü gerçekleştirmemizi imkansız hale getiriyor" şeklinde konuştu. 


ŞEHİR PLANLAMADA GEÇ KALDIK 

Türkiye'nin şehirleri planlama konusunda da çok geç kaldığını söyleyen Demirten, "Londra'nın şehir planı 1600'lü yıllarda yapılmış. Bugün İstanbul 1960'larda, Denizli ise daha 15 yıl önce bu planı yaptı. Belediye meclislerinin gündemlerinin yüzde 85'ini imar konuları teşkil ediyor ama meclislerdeki mimar ve mühendis sayısı, ne acı ki bir elin parmaklarına ulaşmıyor" dedi. 


Milli Gazete


Geri Dön