28 / 03 / 2024

Avrupa’da çevre–durum ve genel görünüm 2015 raporu tanıtımı 7 Mayıs'ta!

Avrupa’da çevre–durum ve genel görünüm 2015 raporu tanıtımı 7 Mayıs'ta!

Ülkemizin üyesi olduğu Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) tarafından hazırlanan ‘Avrupa’da çevre–durum ve genel görünüm 2015 (SOER 2015) Raporu’nun Ülkemizdeki tanıtımı 7 Mayıs'ta yapılacak.



Ülkemizin üyesi olduğu Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) tarafından hazırlanan ‘Avrupa’da çevre–durum ve genel görünüm 2015 (SOER 2015) Raporu’nun Ülkemizdeki tanıtımı  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve AÇA üst düzey yetkilerinin de katılımıyla 7 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek.



Avrupa tanıtımı 3 Mart 2015 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen rapor,  AÇA tarafından Avrupa’da çevrenin nasıl ve neden değiştiğinin ve bu konuda neler yapılabileceğinin kapsamlı bir değerlendirmesinin yapılabilmesi amacıyla ve tüm üye ülkelerin katkılarıyla, her beş yılda bir hazırlanıyor.



-Hazırlık Çalışmalarında Olan Rapora Ülkemizde Destek Vermiştir-

Hazırlık çalışmalarında Ülkemizin de katkı verdiği ve Avrupa’nın çevresel durumunun beş yıllık değerlendirmesini içeren Avrupa Çevre Durum Raporunda, çevre konularında küresel, bölgesel ve ülke seviyelerinde değerlendirme ve verilerin yanı sıra ülkelerarası karşılaştırmalar da yer alıyor.


-SOER 2015 Raporu Avrupa’nın 2050 Vizyonunu Gerçekleştirmek İçin İddialı Politikalar İhtiyacını Vurguluyor-

AB’nin 7. Çevre Eylem Programında, döngüsel bir ekonomi ve dayanıklı ekosistemlere dayalı, düşük karbonlu bir toplum öngörülmekte ve bu taahhüdün yerine getirilebilmesi için aciliyetin daha fazla anlaşılması ve daha cesur eylemlerde bulunulması gerekmekte. Bu rapor (SOER 2015), söz konusu vizyon ve hedeflere ulaşılması yolunda bilgiye dayalı bir katkı sunmakta ve Avrupa'nın 2050 vizyonunu gerçekleştirmek için daha iddialı politikalar ihtiyacını vurgulamakta.Bugün itibariyle AÇA  “Avrupa’da çevre – durum ve genel görünüm 2015” başlığı altında; iki adet rapora ve 87 bilgilendirmeye ulaşılabiliyor. Bunlar 'Sentez' ve “Küresel Eğilimlerin Değerlendirmesi” raporları ile ulusal çevre durum raporlarına göre değerlendirilmiş 39 ülke, 25 Avrupa ve 3 Bölgesel alt rapor ile 9 adet de ülkelerarası karşılaştırmayı içermektedir. Söz konusu rapora http://www.eea.europa.eu/soer linkinden erişim sağlanabiliyor.


Geri Dön