20 / 04 / 2024

Avrupalı Mimarlar İstanbul Sapphire'e hayran kaldı

Avrupalı Mimarlar İstanbul Sapphire'e hayran kaldı

Avrupalı  Mimarlar heyeti, Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek gökdeleni İstanbul Sapphire'e hayran kaldı



Her yıl dünyanın bir kentine giderek, mimarisiyle ön plana çıkan yapıları inceleyen Avrupalı mimarlar heyeti İstanbul'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. İstanbul'un önemli yapılarını gezen heyet, Avrupa'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire'i de ziyaret etti.

Kendi alanında uzman mimarlardan oluşan 40 kişilik heyet, 236 metre yükseklikte yer alan seyir terası "Sapphire Teras"tan İstanbul'u seyretti. Mimarlar, gökdelenin yapım hikâyesini dinlerken kentin güzelliklerine ve İstanbul Sapphire'e hayran kaldıklarını dile getirdiler. Türk mimarisinin bugün geldiği noktayı değerlendiren mimarlar, Türkiye'nin mimaride Avrupa ülkeleriyle yarıştığını, İstanbul Sapphire'in ise Türk mimarisinin bugün geldiği noktayı temsil eden en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirttiler.

İstanbul Sapphire bilgiler:

İstanbul Sapphire'de tüm cepheler camla kaplı. Böylece iç mekânlar, dışta oluşturulan cam cephe yardımıyla olumsuz meteorolojik koşullardan ve sesten korunuyor. Ev sahipleri 200 metre yükseklikteki evlerinin camını açabilir, balkona çıkabilir.
Çift cam cephe sistemi sayesinde enerjiden yüzde 25 oranında tasarruf sağlanıyor.
Binanın 2 cephesi arasında ısı farkı olması nedeniyle doğal hava verilerek yaşayanlar için doğal bir ortam yaratılıyor.
Rezidansların her 3 katında bir yer alan toplam 21 adet "gökbahçe" rezidans sakinlerini yeşille buluşturuyor.
İstanbul Sapphire'de Boğaz'a nazır, 163 metre yükseklikte bulunan ve Türkiye'nin en yüksek golf antrenman sahası yer alıyor.
İstanbul Sapphire, 261 metre yüksekliğe sahip; İstanbul ve Avrupa'nın en yüksek, dünyanın ise 97'nci yüksek gökdeleni.
Proje kapsamında 22 farklı tipte 180 rezidans ünitesi bulunuyor. Ünitelerin büyüklüğü 120 ila 550 metrekare arasında değişiyor.
Proje kapsamında bir de alışveriş merkezi bulunuyor: "Sapphire Çarşı" 51.000 metrekare inşaat alanına, toplam 30.500 metrekare kiralanabilir alana sahip.
İstanbul'un en yüksek noktasında 236 metrede yer alan Sapphire Tepe, İstanbul'un güzelliklerini kentin en yüksek noktasından seyredilebilmesi için düzenleniyor.
İstanbul Sapphire 2007 yılında Dubai'de düzenlenen gayrimenkul sektörünün en önemli fuarlarından CityScape'te "Geleceğin Projeleri" kategorisinde ödül kazandı.

www.istanbulsapphire.com
[email protected]

444 5 111


Geri Dön