23 / 04 / 2024

Avrupa'nın en büyüğü Betofiber Ankara Yapı Fuarı'nda!

Avrupa'nın en büyüğü Betofiber Ankara Yapı Fuarı'nda!

Betofiber, Avrupa sınırları içinde ve tek çatı altında GRC üretimi yapan en büyük fabrika olarak tescillendi



Tuzla Orhanlı'daki 15 bin metrekarelik fabrikasında üretime başlayan Betofiber, tek bir alanda sahip olduğu 300 bin metrekarelik üretim kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük fabrikası unvanını aldı. İngiltere'den gelen uluslararası GRC Üreticileri Derneği (GRCA-Glassfibre Reinforced Concrete Association) yetkililerinin yaptığı incelemede, Avrupa'daki tüm GRC üreticilerinin aynı zamanda prekast beton ve beton tarzı diğer elemanlar ürettiği, Betofiber'in ise tek fabrikada sadece GRC üretimi yaparak bu alanda en büyük fabrika olduğunu açıkladılar.

GRCA yetkilileri, ayrıca Betofiber tarafından üretilen GRC Prekast Panel ve elemanların kalitesinin Avrupa'da kullanılmak için uygun olduğunu da açıkladılar. Açıklamada Betofiber'in tüm Avrupa'da geçerli olan Onaylı  Üretici Sertifikası olarak adlandırılan AMS lisansına (Approved Manufacturers Scheme - Onaylı Üretici Belgesi) sahip olduğu vurgulandı.

Betofiber'in Avrupa'daki birçok saygın üretici markası ile aynı konuma gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, büyüme hedeflerinin aksamadan devam edeceğinin altını çizdi. Orhanlı'daki mevcut fabrikanın daha da büyütüleceği bilgisini veren Umut Durbakayım, "Mevcut fabrikanın hemen yanındaki 7 bin metrekarelik arsadaki yeni üretim tesisinin yapım çalışmaları sürüyor. Üretimi daha seri hale getirmek ve kapasitemizi artıracak yeni fabrika ile başarımız daha da perçinlenecek. Ek fabrika özel projelere ve bizim için en önemli pazarlardan biri olan Ankara'ya hitap edecek" bilgisini verdi. 

Hedeflere ulaşıldı

Betofiber'in 2009'un ilk üç çeyreğindeki faaliyeti hakkında bilgi veren Umut Durbakayım, 180 bin metrekarelik üretim hedefine ulaşıldığını  açıkladı. Söz konusu üretim kapsamında pazar payının da yüzde 30'un üzerine çıktığını kaydeden Durbakayım, "Betofiber'in sektöre girmesiyle birlikte GRC pazarı büyüyerek 80 milyon dolara yükseldi. GRC malzemesinin bilinirliliği, Betofiber'in sektöre agresif bir şekilde girmesiyle arttı. Betofiber ürününün pürüzsüz yüzey, yüksek ısı ve ses yalıtımı özelliği ve hızlı montaj avantaj sağlaması bu gelişimde büyük rol oynadı. İnce, hafif ve çok sağlam yapısı ise Betofiber'e endüstriyel olarak da pek çok kullanım sahası yarattı. Ancak sektörün büyümesine etki eden en önemli etken ise Betofiber ürünlerinin sağladığı katma değerin alternatif ürünleri göre daha fazla olmasıdır. Betofiber, GRC ürününün tanıtılması için üzerine düşen görevi; fiyatları olması gereken yere çekerek, potansiyel müşterilere avantajlarını anlatarak başarıyla gerçekleştirmiştir. Sonuçta pazar payımız yüzde 30'u aştı. Prestijli projelerde aranan firma konumuna geldik. Türkiye genelinde GRC kullanmak isteyen bir proje olduğunda mutlaka bizimle görüşüp bilgi alıyorlar" açıklamasında bulundu.

Ankara stratejik konuma ulaştı

Geçen sene Ankara'daki Yapı Fuarı'ndan sonra yapılan görüşmelerin ve Betofiber markasına gösterilen ilginin oldukça verimli geçtiğini açıklayan Umut Durbakayım,  Ankara  pazarının daha fazla önem kazandığını belirtti. Ankara'da birçok projede Betofiber markasının kullanıldığını ifade eden Durbakayım, Farilya İş Merkezi gibi büyük projelerin Betofiber ürünlerinden yana tercih kullandığını belirtti. Durbakayım, Ankara'daki elçilik binalarının yapımı konusundaki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Betofiber'in müşterilerle bire bir sıcak temas kurmak ve daha iyi hizmet vermek amacıyla Ankara'ya yerleştiğini açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı  Durbakayım, "Ankara, uzun vadede planladığımız Anadolu ve Akdeniz'e açılma hedefleri için sağlam bir temel oluşturdu. Bu konudaki adımlarımız da çok iyi gidiyor. Sırada  İzmir  var. İzmir'deki alt yapı çalışmalarımız sürüyor" yorumunda bulundu.


Geri Dön