19 / 04 / 2024

Avrupa'nın en büyüğü Forum İstanbul beğeni topladı!

Avrupa'nın en büyüğü Forum İstanbul beğeni topladı!

22 futbol sahası büyüklüğünde bir alan Forum İstanbul. Sadece İstanbul'un değil Avrupa'nın en büyüğü...



Gez gez bitmiyor. İçinde 20.000 deniz canlısı bulunan bir akvaryum var. İlk zamanlar olduğu için, alışverişi bir yana bırakılmış, keşif için geziliyor ve "Akmerkez buranın yanında yavru kalır." değerlendirmesi yapılıyor. 265 mağazanın bulunduğu Forum İstanbul'da yok yok! "Bu kadar büyük alanda aradığım mağazayı bulana kadar canım çıkacak" telaşına düşmekse yersiz. Aradığınız yeri bulmak için bir görevlinin peşine düşmek zorunda da değilsiniz. Zira orta noktalara konulan dijital yönlendiriciler imdada yetişiyor.

Alışveriş merkezleri birer yaşam alanı iddiasıyla girdi hayatımıza ve sonra da adım başı açılmaya başladı. Kimini sevdik, uğrak mekânı haline getirdik, kimine kanımız ısınmadı, sadece o semttekilere terk ettik. Fakat öyle görünüyor ki bu hafta açılan Forum İstanbul, sık uğranılan bir yer olacak. Biz de Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezini keşfetmek için "Dünya Kapısı"nı araladık. Ressam Hanefi Yeter'in yaptığı bu kapı, burasının 'kendine has'lığının ilk habercisi. İçeri adım atar atmaz gezmekle bitmeyecek kadar büyük bir alanda olduğu hissine kapılıyorsunuz. E kolay değil, ne de olsa 22 futbol sahası büyüklüğünde bir alandayız.

Belli ki ilk keşfetme duygusuyla, nasıl bir yer sorusunun cevabını aramaya gelen tek kişi biz değiliz. Etraf meraklı bakışlarıyla dolu. Forum İstanbul'un ilk ziyaretçileri alışveriş yerine mekân keşfine çıkmış. "Akmerkez bunun yanında yavru kalır." değerlendirmesini yapanlar, "Bu diğerleri gibi değil." diye yorum yapan insanların sayısı hiç de az değil. Duyabildiğimiz kadarıyla burası insanlardan olumlu not almış durumda.

265 mağazanın bulunduğu Forum İstanbul'da yok yok. "Bu kadar büyük alanda aradığım mağazayı bulana kadar canım çıkacak." telaşına düşmekse yersiz. Bir görevlinin de peşine takılmak zorunda değilsiniz. Orta noktalara konulan dijital yönlendiriciler imdada yetişiyor.

Mağazalar arasında gezerken dikkatimizi çeken durumlardan biri de Arap turistlerin daha şimdiden yolunun buraya düşmüş olması. Türkler önceliği ortamı tanımaya vermişken Arap turistler kendini alışverişe vurmuş. Dev akvaryum Turkuazoo'ya ev sahipliği de yapan Forum İstanbul'un 'uğrak mekânı' olacağının habercisi bu turistler. İçinde deniz kaplumbağalarından ahtapotlara, Amazon'lardan gelen dev tatlı su balıklarına kadar 20 bin özel deniz canlısı türüne ev sahipliği yapan Turkuazoo'nun turistlerin rotası olacağı kesin. "Barbie&Lego ile 50 Yıl Sergisi" de ilk ziyaretçiler için görsel bir şölen. 24 Ocak'a kadar sürecek sergi ziyaretçilere bambaşka bir dünyanın kapısını aralıyor. 17 Aralık'a kadar devam edecek bir başka sergi de balıklarla ilgili. 'Balık Festivali' adlı bu özel etkinlikte, heykeltıraş Server Demirtaş ve ekibin hazırladığı 20 dev balık heykeli sergileniyor.

Bu kadar sanat yeter, biraz da alışveriş deyip mağaza mağaza dolaşmaktan ayağına kara sular inenler için ara katlardaki kafeler hizmet veriyor. Ama acıkanlar için yemek katının yolunu tutmak zorunda olanlar için de asansörler imdada yetişiyor. 22 asansörün, 40 yürüyen merdivenin bulunduğu alanda katlar arasında kolaylıkla geçiş sağlanabiliyor. Alışveriş merkezlerinde gezerken belli bir süre sonra ortamda oluşan uğultuyu Forum İstanbul'da hissetmedik. Ayrıca kalabalık olmasına rağmen insan trafiğinin rahatsızlığını yaşamadık. Bazen bir alışveriş merkezinde olduğumuz, bazen de Bağdat Caddesi'nde, Nişantaşı'nda alışveriş yapıyormuşuz hissine kapıldık.

Çocuklu anneler unutulmamış

Forum İstanbul'da 8 adet aile odası bulunuyor. Aile odalarında, süt ısıtma ünitelerinden alt değiştirme yerleri ve çocuklar için özel tuvaletlere kadar her türlü imkân sunuluyor. Ayrıca 20 bebek puseti bulunuyor. Tabii ikizler için tasarlanmış pusetler de unutulmamış.

Forum İstanbul'daki bazı mağazalar

Samsonite, Mavi Jeans, English Home, Bek Tobacco, Altınbaş, Nine West, Saturn, Swarovski, Swatch, Tekin Acar, LCW, Mudo, Muya, Sony, Hatemoğlu, Collezione, Roman, İpekyol, Batik, Bisse, Greyder, Konyalı Saat, Dufy, İrina, Nu, Süvari, Tiffany, Şans Oyuncakları, Mango, Rodi Denim, Getto, Bluekey...

Özel eğlence alanları

Sinema, bowling, buz pisti ve akvaryumdan oluşan 20 bin metrekarelik eğlence alanına sahip olan Forum İstanbul Oasis Meydanı'nda gerçekleştirilecek çok özel su oyunları aktiviteleri de ziyaretçilere görsel bir şölen sunmayı amaçlıyor. Su perdesi üzerinde projeksiyon, ışık ve ses sistemi ile film gösterimleri gerçekleştirilecek.

'Akmerkez bunun yanında yavru kalır' 
 
Forum İstanbul'da bütün gün vakit geçirenler için mescit de unutulmamış. Mescit açılışa yetiştirilemese de bir hafta içinde müşterilerin hizmetine sunulacak.
Zaman

İlgili haber:

Forum İstanbul bugün açıldı!


Geri Dön