26 / 04 / 2024

Avustralya’daki yangınlar kontrol altına alınamıyor!

Avustralya’daki yangınlar kontrol altına alınamıyor!

Yaklaşık 6 bin itfaiyecinin görev yaptığı Avustralya’ nın Güney Avustralya ve Victoria eyaletinde cuma günüden bu yana devam eden yangınlar sert esen rüzgar yüzünden kontrol altına alınamıyor...



Yaklaşık 6 bin itfaiyecinin görev yaptığı Victoria eyaletindeki yangınlarda hava sıcaklıklarının düşmesi, itfaiye erlerinin işini kolaylaştırmasına rağmen bir türlü hızı kesilmeyen rüzgar yüzünden yangınlar kontrolsüz şekilde ilerliyor. Victoria eyaletinde Kilmore ve Morvell kentleri yakınlarında devam eden iki yangın yüzünden birçok yerleşim yeri geçici olarak boşaltıldı, itfaiye ve güvenlik görevlileri haricinde bölgeye giriş ve çıkışlar polis tarafından kapatıldı.


-Yangınlar 12 evi yok etti-


Victoria eyaletinde devam eden yangınlarda 12 evin yandığı bilgisini veren Victoria İtfaiyesinden komiser Craig Lapsey, yangınlarda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. 20 farklı noktada kontrolsüz şekilde devam eden yangınların en az 40 kilometrekarelik alana yayıldığı bildirildi. Pazar günü Melbourne kentinin Kuzey semtlerini etkileyen yangından dolayı yangının etkilediği bölgelerdeki bazı yollar güvenlik nedeniyle hala kapalı tutuluyor.


Çok sayıda yangın söndürme helikopterinin de görev aldığı çalışmalarda dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülebilir durumda. Bölgedeki çiftlikleri de tehdit eden yangınların dumanları her yeri sarmış durumda.


-Güney Avustralya’da sıcaklar düşmedi-


Güney Avustralya eyaletinde devam eden yangınlar kontrolsüz şeklide devam ederken hava sıcaklığında henüz bir düşüş olmadı. 30 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının giderek azalacağını belirten Güney Avustralya İtfaiyesinden komiser Bluey Devine, insan hayatını ve meskenleri tehdit eden yangınların tehlikesinin devam ettiğini söyledi. 33 bin hektarlık bir alanın yangından etkilendiği Güney Avustralya eyaletinde kontrol altına alınamayan yangınları söndürebilmek için yangınların yöneldiği istikametlerde ağır iş makinaları geniş kontrol alanları açmaya çalışıyor.


AA


Geri Dön