26 / 04 / 2024

Axis İstanbul AVM açıldı!

Axis İstanbul AVM açıldı!

Perakende yatırımlarında da hedef büyüten Sur Yapı, yeni AVM'si Axis İstanbul Alışveriş Merkezi'nin kapılarını bugün açtı.



Sur Yapı, E-5 ile Vatan Caddesi'nin kesiştiği noktada yaptığı yeni alışveriş merkezini bugün açtı. Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla inşa edilen Axis istanbul Alışveriş Merkezi, 135 mağazası, kafe ve restoranları, terasları, çocuklar için büyük bir eğlence ve oyun alanı, 10 salonlu sineması ve fitness merkezi ile hizmet verecek.


İKİNCİ FAZ DA AÇILINCA MAĞAZA SAYISI 170 OLACAK


Alışveriş merkezinin birinci fazı 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. Planlanan ikinci fazın da açılması ile birlikte kiralanabilir alan 60 bin metrekareye ve mağaza sayısı 170'e ulaşacak.


ÜMRANİYE'DE DE METROGARDEN'I AÇMIŞTI


Bugüne kadar 122 gayrimenkul projesine imza atan Sur Yapı, hedef büyüttüğü perakendede 2013 yılında Axis Kağıthane AVM'yi, 2014 yılında Ümraniye'de Metrogarden AVM'yi hizmete açmıştı.


ELMAS: İLK YIL 8 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLAYACAĞIZ


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Eyüp'te hayata geçen Axis İstanbul AVM'nin 550 milyon dolar değerinde olduğunu kaydederken, projede 195 ofisin de yer alacağını söyledi.


Elmas, AVM'nin ilk yılında 8 milyon kişiyi ağırlayacağını öngördüklerini belirtti. 


Altan Elmas, projenin lokasyon avantajına vurgu yaparak, "Aksaray - Havaalanı metro hattının bir durağı Axis İstanbul'un önünde olacak. Metrodan direkt bağlantı da var" dedi.


"DÖNÜŞÜME ÖNCÜ OLDU"


Axis İstanbul'un aynı zamanda bölgede süregelen kentsel dönüşüme öncü olmuş bir proje olduğunu vurgulayan Elmas, "Mükemmel ulaşım olanakları, modern mimarisi ve geniş marka yelpazesi sayesinde alışveriş merkezinin hedef kitlemiz tarafından hızlı bir şekilde kabul göreceğine ve bulunduğu bölgede ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağına inancımız tam." diye konuştu.


2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK


Elmas, Axis AVM'nin 300 milyon lira ciro hedefinin yanı sıra 2 bin kişiye de istihdam sağlayacağını dile getirdi.


Sabah 




Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL'da; tarihi yarımadanın yanı başında yer alan Eyüp'te, E-5 ile Vatan Caddesinin kesiştiği noktada inşa edilen Axis İstanbul Alışveriş Merkezi, dün kapılarını açtı. 40 bin metrekarelik kiralanabilir alanın bulunduğu ilk etapta 135 mağaza yer alıyor. Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla; 550 milyon dolarlık yatırımla Eyüp'te inşa edilen alışveriş merkezi hakkında bilgi veren Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, AVM'nin ilk etabının 135 mağazası, kafe ve restoranları, terasları, 1400 kişi oturma kapasiteli yeme-içme alanı, çocuklar için büyük bir eğlence ve oyun alanı, 10 salonlu sineması ve fitness merkezi ile hizmete girdiğini söyledi. 


Elmas, planlanan ikinci kısmın da açılmasıyla kiralanabilir alanın 60 bin metrekareye, mağaza sayısının ise 170'e ulaşacağını söyledi, "ikinci etapla birlikte AVM'de 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Toplam ticari alanımız 325 bin metrekare olacak. İlk yıl 8 milyon ziyaretçi ve 300 milyon lira ciro hedefindeyiz" dedi. 


Yeniçağ




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Eyüp’ün ilk alışveriş merkezi Axis AVM hizmete açıldı. Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, ilk etapta 8 milyon ziyaretçi ağırlanacağını ve 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.


Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla inşa edilen Axis İstanbul Alışveriş Merkezi, 135 mağazası, kafe ve restoranları, terasları, çocuklar için büyük bir eğlence ve oyun alanı, 10 salonlu sineması ve fitness merkezi ile hizmet verecek. Alışveriş merkezinin birinci fazı 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşurken, ikinci fazın da açılmasıyla kiralanabilir alan 60 bin metrekareye ve mağaza sayısı da 170’e çıkacak.


195 OFİS, 170 MAĞAZA

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Eyüp’te hayata geçen Axis İstanbul AVM’nin 550 milyon dolar değerinde olduğunu kaydederken, projede 195 ofisin de yer alacağını söyledi. Elmas, AVM’nin ilk yılında 8 milyon kişiyi ağırlayacağını öngördüklerini belirtti. Altan Elmas, projenin lokasyon avantajına vurgu yaparak, “Aksaray - Havaalanı metro hattının bir durağı Axis İstanbul’un önünde olacak. Metrodan direkt bağlantı da var”dedi. Axis İstanbul’un aynı zamanda bölgede süregelen kentsel dönüşüme öncü olmuş bir proje olduğunu vurgulayan Elmas, “Bölgede ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağına inancımız tam” diye konuştu. Elmas, Axis AVM’nin 300 milyon lira ciro hedefinin yanı sıra 2 bin kişiye de istihdam sağlayacağını dile getirdi.


Karar


Geri Dön