29 / 03 / 2024

Axis İstanbul AVM bugün açılıyor!

Axis İstanbul AVM bugün açılıyor!

Perakende yatırımlarında da hedef büyüten Sur Yapı, yeni AVM’si Axis İstanbul Alışveriş Merkezi’nin kapılarını bugün açıyor



Sur Yapı, E-5 ile Vatan Caddesi’nin kesiştiği noktada yaptığı alışveriş merkezini bugün açıyor. Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla inşa edilen Axis İstanbul Alışveriş Merkezi, 135 mağazası, kafe ve restoranları, terasları, çocuklar için büyük bir eğlence ve Oyun alanı, 10 salonlu sineması ve fitness merkezi ile hizmet verecek. Alışveriş merkezinin birinci fazı 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. Planlanan ikinci fazın da açılması ile birlikte kiralanabilir alan 60 bin metrekareye ve mağaza sayısı 170’e ulaşacak. Bugüne kadar 122 gayrimenkul projesine imza atan Sur Yapı, hedef büyüttüğü perakendede 2013 yılında Axis Kağıthane AVM’yi, 2014 yılında Ümraniye’de Metrogarden AVM’yi hizmete açmıştı. 


Axis İstanbul AVM bugün açılıyor!


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Eyüp’te hayata geçen Axis İstanbul AVM’nin 550 milyon dolar değerinde olduğunu kaydederken, projede 195 ofisin de yer alacağını söyledi. Elmas, AVM’nin ilk yılında 8 milyon kişiyi ağırlayacağını öngördüklerini belirtti. Projeyi Hayat Holding ortaklığında yaptıklarını ve Ece Türkiye’nin yöneteceğini belirten Altan Elmas, “2006’daaraziye talip olduk. Yarısı Hayat Holding’e aitti. Diğer yarısını da biz aldık. 6-7 yıl prosedür sürdü. 2.5 yıl da inşaat ve birinc fazı bitirdik” dedi. Elmas, projenin lokasyon avantajına vurgu yaparak, “Aksaray - Havaalanı metro hattının bir durağı Axis İstanbul’un önünde olacak. Metrodan direkt bağlantı da var” dedi.  


‘Dönüşüme öncü oldu’


Axis İstanbul’un aynı zamanda bölgede süregelen kentsel dönüşüme öncü olmuş bir proje olduğunu vurgulayan Elmas, “Mükemmel ulaşım olanakları, modern mimarisi ve geniş marka yelpazesi sayesinde alışveriş merkezinin hedef kitlemiz tarafından hızlı bir şekilde kabul göreceğine ve bulunduğu bölgede ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağına inancımız tam” diye konuştu. 


GYO hedefi var


Şirketin gayrimenkul yatırım ortaklığı olma yolunda ilerlediğini belirten Altan Elmas, yeni perakende yatırımları için şu bilgileri verdi:


“Bursa’da geçen yıl Marka projesine başladık. Bu projede 75 bin metrekare kiralanabilir alan olacak. Hayat Holding ve Torunlar işbirliği ile İzmir’de de bir projemiz olacak. 5 tane de alışveriş sokağı projemiz var. 2017 sonuna kadar 735 bin metrekare ticari alan portföyüne ulaşacağız. Toplam 1099 mağazada, 46-50 milyon ziyaretçi ve 2.5 milyar lira ciro hedefliyoruz.” 


Milliyet/Duygu Erdoğan 


Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;


2013 yılında Axis Kâğıthane Alışveriş Merkezi’ni (AVM), 2014 yılında Ümraniye’de Metrogarden AVM’yi hizmete açan Sur Yapı, Bayrampaşa’da da 550 milyon dolar değerinde bir AVM hayata geçirdi. Bugün açılışı yapılacak Axis İstanbul AVM’nin iki fazdan oluştuğunu belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Birinci faz 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. İkinci fazın açılması ile 60 bin metrekare alan ve 170 mağazaya ulaşacağız. Projede 195 de ofis yer alacak ” dedi. 


METROYA BAĞLANTILI


Elmas, Axis İstanbul’da ilk yılda 8 milyon ziyaretçi ve 300 milyon lira ciro hedeflendiklerini söyledi. AVM’nin 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını dile getiren Elmas, ofislerle birlikte bunun 3 bin 500’e çakacağını belirtti. Projeyi Hayat Holding ortaklığında yaptıklarını ve Ece Türkiye’nin yöneteceğini belirten Altan Elmas, “Hayat Holding bu arsayı 50 yıl önce almış. 2006’da biz talip olduk. Yarısı Hayat Holding’e aitti. Diğer yarısını da biz aldık. 6-7 yıl prosedür sürdü. 2.5 yılda inşaat için çalıştık ve 1. fazı bitirdik. Prosedürler bitince hemen arkamızdaki 2 parseli değerlendireceğiz” dedi. Projenin konumu ile avantajlı olduğunu belirten Elmas, “E-5 ile Vatan Caddesi’nin kesiştiği noktadayız. Aksaray- havaalanı metro hattının bir durağı Axis İstanbul’un önünde olacak. Metrodan direk bağlantı da sağlanacak” dedi. 


GYO OLMAYI PLANLIYOR 


Şirketin gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olma yolunda ilerlediğini belirten Elmas, yeni perakende yatırımları için de şunları söyledi: “Bursa’da geçen yıl Marka projesine başladık. Bu projede 75 bin metrekare kiralanabilir alan olacak. Hayat Holding ve Torunlar iş birliği ile İzmir’de de bir projemiz olacak. 5 tane de alışveriş sokağı projemiz var. 2017 sonuna kadar 735 bin metrekare ticari alana imza atacağız. Toplamda 1099 mağaza büyüklüğüne, 2.3 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne ulaşacağız. Söz konusu gelişmelerle bütün bu AVM’lerimize yıllık 46 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Yıllık ciro 2.2 milyar liraya ulaşacak.” Eyüp ve çevresinde büyük bir potansiyel gördüklerini belirten ECE Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, “Bu potansiyeli ve geniş çekim alanını göz önünde bulundurarak tanınmış, her zevke hitap edebilecek markalar, çok çeşitli gastronomi konseptleri, eğlence alternatifleri ile dengeli ve kaliteli bir marka karması oluşturduk” dedi.


Hürriyet 




Bu haber Yenişafak'ta şöyle yer aldı:



Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığı ile inşa edilen Axis İstanbul Alışveriş Merkezi, bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor. 550 milyon liralık yatırımla yükselen projede 170 mağaza ve 195 ofis bulunuyor. Grup; 2017’de 1099 mağazaya ulaşıp 2,5 milyar lira ciro yapmayı hedefliyor.Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığı ile inşa ediliyor.


Bugüne kadar ağırlığını konutun oluşturduğu 122 projeye imza atan Sur Yapı, alışveriş merkezi yatırımlarında hedef büyüttü. Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla inşa edilen Axis İstanbul Alışveriş Merkezi, bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor. İstanbul'un merkezi ilçelerinden Bayrampaşa'da tarihi İstanbul Surları silüetine uygun olarak inşa edilen Axis AVM, 550 milyon liralık yatırımla yükseldi. Ulaşım akslarının merkezindeki rojede; 170 mağaza ve 195 ofis bulunuyor.

İKİ ETAPTAN OLUŞUYOR

Bugün ziyaretçilere kapısını açacak olan Bayrampaşa'daki Axis İstanbul Alışveriş Merkezi ile ilgili bilgileri paylaşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Hayat Holding ile ortaklaşa geliştirdikleri AVM yatırımında 325 bin metrekare alana ulaştıklarını belirtti. Elmas, “2017 sonuna kadar ortaklarımızla devam ettiğimiz  İzmir  ve Bursa'daki alışveriş merkezi yatırımlarıyla bu alanda büyüklüğümüzü 410 bin metrekare daha ekleyerek 735 bin metrekareye çıkaracağız. 2017'de 1099 mağazaya ulaşıp, 2,5 milyar lira ciro yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Axis İstanbul Alışveriş Merkezi'nde 550 milyon liralık yatırım yaptıklarını aktaran Elmas, alışveriş merkezinin 2 fazdan oluştuğunu söyledi. İlk fazda 40 bin metrekare kiralanabilir alanda 135 mağaza ve 195 ofis bulunuyor. Henüz inşaatı tamamlanmayan ikinci fazda ise 20 bin metrekare kiralanabilir alan daha yer alıyor. Burada da 35 mağazanın olacağı ve toplam 170 mağazaya ulaşılacağı aktarılıyor. Alışveriş merkezinin işletmeciliğini Ece Türkiye yapacak. Altan Elmas, Axis İstanbul'un konsept optimizasyonunu, kiralamasını ve uzun dönemli yönetimini Ece Türkiye ile yapacaklarını ve diğer projelerde de birlikte yol alabileceklerini söyledi.


YABANCIYI DA HEDEFLİYOR

Karma yapının 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Elmas, bin 500 beyaz yakalıya da ev sahipliği yapaklarını söyledi. Elmas, “Axis İstanbul, merkezi konumu ve kolay ulaşımı ile rakiplerinden ayrılıyor. Yeni yapılan bağlantı yolu sayesinde, alışveriş merkezine tüm ana yollardan doğrudan giriş sağlanıyor. Bin araç kapasiteli bir otopark da müşterilerin kullanımına sunuluyor. Yatırımımız tarihi yarımadanın yanı başında Eyüp ilçesinde paha biçilmez bir lokasyonda yer alıyor. Bu nedenle yabancıların da sık uğrayacağı bir alışveriş merkezi inşa ettik” şeklinde konuştu.

* Çekim alanında 5.8 milyon kişi yaşıyor

* Dünya markaları 170 mağazada ürün sergileyecek

* 195 ofiste bin 500 beyaz yakalı çalışan

* 2 bin kişiye istihdam

* Aynı anda bin 400 kişilik restoran kapasitesi


Birçok yerli ve yabancı zincir markaya ev sahipliği yapan alışveriş merkezinde yeme-içme katı da aynı anda bin 400 kişiye hizmet verecek şekilde planlandı. ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı: “Axis İstanbul'da her zevke hitap edebilecek markalar, çok çeşitli gastronomi konseptleri, eğlence alternatifleri ile dengeli ve kaliteli bir marka karması oluşturduk. Türk ve dünya mutfağından lezzetler sunan yeme-içme alanı, teraslı kafe ve restoranlarla Axis Istanbul'un çekim gücünü artırdık. Şehrin merkezinde, her yaştan ziyaretçilerin ferah ortamda gündelik ihtiyaçlarını tek çatı altında yorulmadan, hızlı bir şekilde karşılayabilecekleri, fonksiyonel bir alışveriş ve buluşma noktası ortaya çıkardık” dedi.


Yenişafak




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Sur Yapı 550 milyon dolarlık Axis İstanbul AVM’nin kapılarını açtı. Yılda 8 milyon ziyaretçi beklenen AVM’nin ciro hedefi ise 300 milyon lira.


2013 yılında Axis Kağıthane AVM'yi, 2014'te de Ümraniye'de Metrogarden AVM'yi hizmete açan Sur Yapı, Bayrampaşa'da 550 milyon dolar değerinde bir AVM hayata geçirdi. Bugün kapılarını açacak olan Axis İstanbul AVM'nin iki fazdan oluştuğunu belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Birinci faz 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. İkinci fazın açılması ile 60 bin metrekare alan ve 170 mağazaya ulaşacağız. Projede 195 de ofis yer alacak. İkinci etapla birlikte AVM'de 2 bin kişiye istihdam sağlanacak" diye konuştu. Elmas, ilk yılında 8 milyon kişiyi ağırlaması beklenen Axis AVM'nin 300 milyon lira ciro hedefinin yanı sıra 2 bin kişiye de istihdam sağlayacağını dile getirdi.


METRO BAĞLANTILI

Projeyi Hayat Holding ortaklığında yaptıklarını ve Ece Türkiye'nin yöneteceğini belirten Altan Elmas, "Hayat Holding bu arsayı 50 yıl önce almış. 2006'da biz talip olduk. Yarısı Hayat Holding'e aitti. Diğer yarısını da biz aldık. 6-7 yıl prosedür sürdü. 2.5 yılda inşaat için çalıştık ve 1. fazı bitirdik" dedi. Projenin konumu ile avantajlı olduğunu belirten Elmas, Aksaray- Havaalanı metro hattının bir durağı Axis İstanbul'un önünde olacak. Metrodan direkt bağlantı da sağlanacak" dedi.


GYO OLACAĞIZ

Şirketin gayrimenkul yatırım ortaklığı olma yolunda ilerlediğini belirten Elmas, şunları söyledi: "Ticari alan büyüklüğümüz 325 bin metrekareye ulaştı. 2017 sonuna kadar 735 bin metrekareye çıkacak. Toplam bin 99 mağazada, 50 milyon ziyaretçi ve 2.5 milyar TL ciro hedefliyoruz. Toplam perakende ciromuz 1 milyar lirayı geçecek."





Sabah



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Axis İstanbul, tamamlanan birinci fazıyla kapılarını ziyaretçilerine bugün açıyor. Toplam yatırım hacmi 550 milyon dolar olan karma projenin ortaklığını Sur Yapı ve Hayat Holding üstleniyor. Projenin konsept optimizasyonunu, kiralamasını ve uzun dönemli yönetimini ise ECE Türkiye yapıyor. 


Projenin lansmanında konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, projenin 325 metrekarelik alana inşa edildiğini ifade etti. Bu projenin yanı sıra 5 adet alışveriş caddesi, İzmir'de yeni bir proje, Bursa'da Marka AVM ve Metro Garden gibi projelere de sahip olduklarını aktaran Elmas, "Toplam ticari portföyümüzde 735 bin metrekare alan 1099 mağaza büyüklüğü, 2.3 milyar dolar ciro ve 46 milyon ziyaretçi hedefi bulunuyor" şeklinde konuştu. ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı ise, "Axis İstanbul, kapsamlı bir kentsel dönüşümün yaşandığı Eyüp'ün yeni çekim merkezi olacak. İstanbul'un hızla gelişen bu bölgesinde büyük potansiyel görüyoruz" ifadelerini kullandı. Axis İstanbul projesinin 2017 sonunda, 300 milyon dolar ciro ve 8 milyon ziyaretçi getirmesi bekleniyor. 


Dünya




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Axis Kağıthane ve Metrogarden'ın ardından 3'üncü AVM yatırımı Axis İstanbul'u açan Sur Yapı'nın Başkanı Elmas, 2017 sonunda 1099 mağazaya ulaşacaklarını söyledi. Elmas, "2.3 milyar dolarlık güzel bir GYO portföyümüz olacak" dedi 


Sur Yapı'nın Hayat Holding ortaklığıyla 2.5 yıl önce inşaatına başladığı alışveriş merkezi (AVM) Axıs İstanbul kapılarını açtı. Eyüp'te konumlanan AVM'nin dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Axis İstanbul ile sahip oldukları toplam ticari alanın 325 bin metrekareye ulaştığım belirtti. Bursa'daki Marka ile Torunlar ve Hayat Kimya işbirliğiyle İzmir'de inşa edilecek AVM'lerin de 2017 sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Elmas, "Bazı projelerimizdeki alışveriş caddeleri, İstanbul Kağıthane'deki Axis ve Ümraniye'deki Metrogarden AVM'leri de eklersek gelecek yılın sonunda toplam 735 bin metrekare alan ve bin 99 mağazaya ulaşacağız" dedi.

 

ALIŞVERİŞ CİROSU 700 MİLYON TL 


Sur Yapı'nın tüm AVM projelerinin 2017 sonunda 2.3 milyar dolarlık bir portföy haline geleceğini ifade eden Elmas, "Bir gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) için güzel portföy olacak. 50 milyona yakın ziyaretçi, 2.2 milyar ila 2.5 milyar TL civarında ciroya erişeceğiz. Şu an AVM'lerimizde 700 milyon TL ciro elde ediyoruz. Axis İstanbul ile seneye 1 milyar TL'yi geçeceğiz" diye konuştu. 


'Böyle bir dönemde önemli bir yatırım' 


Axis İstanbul'un kiralama ve yönetimini üstlenen Alman şirket ECE'nin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı da düzenlenen toplantıda yer aldı. AVM'nin 550 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu hatırlatan Şapkacı, "Böyle bir dönemde bu miktarda yatırım her yiğidin harcı değil. Axis İstanbul'un bu açıdan çok önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 


'2 parsel daha ekleyip büyüteceğiz' 


550 milyon dolarlık bir yatırım olan Axis İstanbul'un arsasının yüzde 50'sinin Hayat Kimyaya ait olduğunu belirten Altan Elmas, "Yüzde 50'si ise farklı kişilere aitti. Biz bu payı 2006'da satın aldık" dedi. Projede 40 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan 135 mağazalı AVM'nin yanı sıra 195 ofis de bulunduğunu kaydeden Elmas, "Arkadaki 2 parseli de ekleyince kiralanabilir alan 60 bin metrekareye, mağaza sayısı 170'e çıkacak" diye konuştu. Elmas, AVM'ye ilk yıl 8 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. 




Habertürk


Geri Dön