29 / 03 / 2024

Axis İstanbul projesi 550 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçiriliyor!

Axis İstanbul projesi 550 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçiriliyor!

Sur Yapı ve Hayat Holding, AXİS Kağıthane AVM'den sonra ikinci ortak yatırımları AXİS İstanbul Ofis ve Alışveriş Merkezi'ni hayata geçiriyor. Yatırım tutarı 550 milyon dolar olan proje 2016'da tamamlanacak.



Sur Yapı ve Hayat Holding ticaretin kalbi konumundaki Bayrampaşa'da alışveriş merkezi ve ofislerden oluşan dev bir projeye imza atıyor. Toplamda 550 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen AXİS İstanbul Ofis ve Alışveriş Merkezi'nde büyüklüğü 73 ila 210 metrekare arasında değişen ofislerin satış fiyatı 350 bin dolardan başlıyor. Ayrıca 2 bin 400 ila 10 bin metrekareye kadar alan birleştirme opsiyonu bulunan ofisler, kısa sürede yatırımcıların ilgi odağı oldu. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Ofisleri satışa sunmadan önce ön talep süreci başlattık. Kısa sürede yoğun ilgi gören ofislerimizin yüzde 25'i şimdiden satıldı" dedi. Elmas, "Projemizde bireysel yatırımcı ve kurumsal şirketlerin dışında hukuk firmaları ve serbest meslek gruplarının yoğun ilgisiyle karşılaştık" diye konuştu. 


KİRA GETİRİSİ YÜKSEK 

188 mağaza ve 195 ofis olmak üzere toplam 125 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin 60 bin metrekare de kiralanabilir alışveriş merkezi bulunuyor. AVM'lerde sektör ve metrekare büyüklüğüne göre kira rakamlarının değiştiğinin altını çizen Elmas, şu bilgileri verdi: "Şimdiden ortalama bir kira rakamından bahsetmek mümkün değil. Ancak ofisler için kiraların metrekare bazında 22 ila 25 dolar seviyesinde olacağını söyleyebilirim. Projemizin AVM kısmında yaklaşık 2 bin, ofislerde ise 3 bin olmak üzere toplam 5 bin kişiye istihdam sağlanacak." 


İSTİKRAR GELDİ 

İnşaat sektöründe Aralık 2013 itibarıyla oluşan durgunluğun şubatta yerini hareketlenmeye bıraktığının altını çizen Elmas, "Sektör seçim sonrasında yüksek bir ivme kazandı. Piyasalar oluşan istikrar ve güvene olumlu yanıt verdi" dedi. Faiz ve dövizdeki gerilemenin konut alıcısını cesaretlendirdiğini belirten Elmas, "Geçen yıl Türkiye genelinde 1 milyon 150 bin konut satıldı. Bu yıl da bu rakamın yakalanacağını düşünüyorum" diye konuştu. 


7 PROJE GELİ YOR

"Türkiye'nin hem bugününe hem de geleceğine inancımız ve güvenimiz tam" diyen Elmas, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Piyasaların durulduğu dönemde bile bu vizyonla yatırımlarımıza hiçbir zaman ara vermedik. Tüm hızımızla devam ettik ve edeceğiz. Mevcut projelerimize ilaveten bu yıl toplamda 7 projeyi hayata geçirmiş olacağız." 


YÜZDE 10'LUK LANSMAN İNDİRİMİ

Axis İstanbul'da A plus ofisler için lansmana özel yüzde 10 indirim ve sabit kur avantajları sunuluyor. Yüzde 50 peşin kalanı 36 ay vade farksız ödeme seçeneğinin yanı sıra yüzde 25 peşin kalanı 72 aya kadar firma bünyesinde 0.84 vade farkı ile taksitlendirme imkânı da bulunuyor. Ayrıca tamamı peşin ödemelerde yüzde 10 lansman indirimine ek olarak yüzde 5'lik ilave indirim de yapılıyor. 


Sabah/Seda Tabak


Geri Dön