25 / 04 / 2024

Ay Işığı Derneği'nden 7 kişilik aileye dubleks ev!

Ay Işığı Derneği'nden 7 kişilik aileye dubleks ev!

Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, 5 çocuklu, 7 kişilik aileye 112 metrekarelik dubleks ev inşa etti. Dernek Başkanı Kaçamer, "Bu ev yaklaşık 93 bin liraya mal oldu. 2 ayda tamamlayarak teslim ettik" dedi



Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Kaçamer, derneklerinin yetim, öksüz, yardıma muhtaç çocukların ve mağdur ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, yardımlaşma ve dayanışmayı, birlik ve beraberliği temin edici faaliyetlerde bulunma amacıyla kurulduğunu anımsatarak, bu kapsamda her hangi bir geliri ve sosyal güvencesi olmayan, çocuklu ailelere gıda, yakacak, kıyafet, ev eşyaları ve eğitim araç gereçleri gibi ayni, sınırlı da olsa nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

Kaçamer, Kocaelide bulunan herkesin, ihtiyaç sahibi aileler için bir şeyler yapabileceklerine dair çalışma yapmak, hayır sahipleri ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getirmek ve toplumsal kaynaşmayı sağlamak hedefiyle görev yaptıklarını dile getirdi.

Kaçamer, şöyle konuştu: "Yardımlarımızı ailelere her ay servis araçlarımızla ulaştırıyoruz. Gıdanın yanı sıra ailelerimize kömür, eğitim yılı döneminde kırtasiye, giyecek yardımında bulunuyoruz. Sağlık sorunlarında yardımcı oluyor, tedavilerini sağlıyoruz. Ailelerimizin her türlü ihtiyacıyla yakından ilgileniyoruz. Derneğimizin yardım kriteri, eve ve aileye kesinlikle sosyal yardım girmemesidir. Yardım ettiğimiz aileler hiç bir geliri olmayan çocuklu ailelerdir."

Konut yardımında da bulunduklarına işaret eden Cihat Kaçamer, şöyle devam etti:

"Kurulduğumuz günden beri 10a yakın prefabrik ev yapıp teslim ettik. Son olarak da Kartepe ilçesinde 5 çocuklu, 7 kişilik bir aileye dubleks ev inşa ettik. Bu ev derneğimize yaklaşık 93 bin liraya mal oldu. Evi 2 ayda tamamlayarak aileye teslim ettik."

AİLENİN EV SEVİNCİ

Derneğin, Kartepe ilçesi Beşevler Mahallesi Yıldız Sokakta inşa ettiği 112 metrekarelik dubleks eve, eşi ve 5 çocuğuyla birlikte taşınma hazırlığındaki Nurten Yılmış ise çok mutlu olduklarını söyledi. Eşi Ali Ercan Yılmışın, 19 Ağustos Marmara depreminin ardından rahatsızlandığını, psikolojik hastalıkları dolayısıyla çalışamadığını ifade eden Yılmış, Ay Işığı Derneğiyle yardıma muhtaç oldukları dönemde tanıştıklarını ve adeta hayatlarının değiştiğini kaydetti. Yılmış, şunları söyledi:

"Mutluyuz, sağ olsunlar. Belediyenin imara açtığı bir arsayı Ay Işığı Derneği alarak bize ev yaptı. Eşim hastalığından dolayı çalışamıyor, her hangi bir gelirimiz yok. Derneğin yardımlarıyla geçiniyoruz. Arsa küçük olduğu için dubleks ev inşa edildi. Çok mutlu olduk. İnşa süresinde de gizli gizli gelip, çalışmaları heyecanla takip ediyordum. Kısa sürede tamamlandı ve teslim edildi. Eşyamız yok, olursa hemen taşınacağız."

AA


Geri Dön