25 / 04 / 2024

Ayakkabı Köyü için arazi tahsis protokolü imzalandı

Ayakkabı Köyü için arazi tahsis protokolü imzalandı

Ayakkabıcılar Derneği (AYAD) ve Hangar Ayakkabı tarafından teşvik kapsamındaki Çorum'da kurulacak Türkiye'nin ilk "Ayakkabı Köyü" için arazi tahsis protokolü imzalandı



Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen imza töreninde, Vali Mustafa Toprak, yatırım için Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaklaşık 130 bin metrekarelik bir alan tahsis edildiğini söyledi.

AYAD ve Hangar firması tarafından bu yıl içinde ilk olarak 8 bin metrekare kapalı alana sahip bir tesis inşa edileceğini belirten Toprak, toplamda 63 bin metrekarelik kapalı alana sahip entegre tesisin 2015 yılına kadar bölüm bölüm tamamlanacağını aktardı.

Tedarikçi firmalarında yapılacak olan tesis içinde yer alacağının planlandığını ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"Fabrikanın bu yıl içinde 500 işçi ile ilk üretime geçmesi bekleniyor. Firma 6 yıl içinde 7 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak. 3 bin 500'ün üzerinde işçiyi istihdam etmeyi taahhüt ettikleri için arsa bedelsiz olarak verildi. Bedelsiz arsa 1 Eylül 2010 tarihine kadar tüm yatırımcılar için geçerlidir. Bu sene 500 kişiyi istihdam etmeleri önemli. Eylül ayında üretime geçmeyi düşünüyorlar. Firma Çorum'dan Karadeniz'e ve İç Anadolu Bölgesine açılmayı hedefliyor. Böyle bir yatırım Çorum'da istihdamın artırılması adına çok önemli"

-"ÇORUM'DA İŞSİZLİK SORUNUNU BİTİRECEĞİZ"-
Hangar Ayakkabı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk da, "Ayakkabı Köyü" ile Çorum'da işsizlik sorununu bitireceklerini söyledi.

Tüm mücadelelerinin Türkiye'nin ithal ürünlere karşı dik durması olduğunu vurgulayan Selçuk, şöyle devam etti:

"Bunu ucuz ayakkabıda hemen hemen başardık sayılır. Çin'in ölüm saçan hastalıklı ayakkabıları artık pazar bulamıyor. Fakat artık büyük düşünmenin zamanı geldi. Dünyanın en büyük ayakkabı üreticisi olmak için adım atıyoruz.

Ülkemizin en büyük sorunu olan cari açığa da büyük katkı sağlamasını beklediğimiz bu projeyle Çorum'da işsizlik sorununu bitireceğiz. Bu tesisin kurulduğu OSB'de 4 bin 500 kişilik istihdam yaratılıyor. Biz sadece 'Ayakkabı Köyü' ile 7 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlayacağız."

Yaklaşık 6 aydır üzerinde çalıştıkları "Ayakkabı Köyü" projesi için yaptıkları inceleme ve araştırmalarda en uygun yeri Çorum olarak belirlediklerini anlatan Selçuk, 35 milyon liralık yatırım için Nisan sonu veya Mayıs başında OSB'de kazmayı vuracaklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Hangar Ayakkabı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, OSB'deki yaklaşık 130 bin metrekarelik bedelsiz arazi tahsisinin protokolünü imzaladılar.

İmza töreninde, Ak Parti Çorum milletvekilleri Agah Kafkas ve Cahit Bağcı'da hazır bulundu.
AA


Geri Dön