28 / 03 / 2024

Ayamama deresi kenarındaki kadın sığınma evi taşınıyor!

Ayamama deresi kenarındaki kadın sığınma evi taşınıyor!

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, Ayamama deresi kenarında yapımı süren Kadın Sığınma evi’nin bir an önce başka bir yere taşınmasını istedi



Süner, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ayamama deresinin 2009 yılında yoğun yağışlar nedeniyle taştığını, dere yatağındaki yapıların, selin ortasında kaldığını ve 31 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı.Başbakan Erdoğan’ın Ayamama deresinin yatağındaki ve kenarındaki bütün yapıları yıkacağız. Artık vatandaşlarımız burada ölmeyecekler" şeklinde açıklaması olduğunu hatırlatan Süner, "Ne yazık ki yaşanan bu felaketler Başbakan’a ders olmamışa benziyor. Buradaki yapıların büyük bir kısmı yine yerlerinde kalmıştır. AKP hükümeti yerlerinde duran yapıların yanına yeni yapılar kondurmakta ve tehlikenin resmen önünü açmaktadır" dedi.
        
Tayfur Süner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılmakta olan Kadın Sığınmaevi ile Atatürk Havalimanı pistinin yanına yapılan 5 bin tonluk 7 yakıt tankında da benzer tehlikenin bulunduğunu ifade ederek, Başbakan’a şöyle seslendi:
        
"Kadınlara sadece sözde değil özde verdiğin değeri göstermek için Ayamama deresinin kenarındaki Kadın Sığınmaevi’ni, Ataköy’deki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine verdiğin değeri göstermek için de Atatürk Havalimanı ve yerleşim birimlerinin içinde kalan yakıt tanklarını güvenli başka bir bölgeye taşımanız gerekmektedir. Sizi acilen göreve davet ediyorum."
        
Süner, Ayamama deresi kenarındaki alanda farelerin cirit attığını, sivrisineklerin mikrop saçtığını, ayrıca kadın sığınmaevlerinin de gizliliğinin olması gerektiğini kaydederek, sığınmaevi inşaatının yapılacağı yerdeki tabela ile söz konusu alanın fotoğraflarını basın mensuplarına gösterdi. Süner, "Buranın hiçbir gizliliği bulunmuyor. Kadınların daha güvenli bir yere yerleştirilmesi mümkün. İstanbul’da Sarayburnu’ndan Avcılar’a kadar olan sahil kesiminde çok güzel ve yeşil alanların olduğu yerlere sığınmaevleri yapılabilir. Herhalde Sayın Başbakan ya kadınları cezalandırmak için Ayamama Deresi kenarına yapıyor ya da haberi yok" diye konuştu.
AA


Geri Dön