20 / 04 / 2024

Ayamama'daki fabrika inşaatı hızla yükseliyor

Ayamama'daki fabrika inşaatı hızla yükseliyor

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu, selden sonra yapılan ıslah çalışmasının yeterli olmadığını söyledi



AKŞAM'ın manşetinden duyurduğu ve 33 kişinin öldüğü sel felaketinin ardından dere yatağında yapılan ıslah çalışması henüz bitirilmemişken inşaata izin verilmesi uzmanların da tepkisini çekti. İnşaatı yaptıran firmadan ise ses soluk yok.

Şehir Plancıları Odası eski Başkanı Ahmet Turgut, Ayamama Deresi üzerindeki inşaatla ilgili olarak 'İkitelli kavşak ve TEM otoyolu inşaatı sırasında derenin büyük bölümü ıslah edildi. 212 Alışveriş Merkezi'nden Marriot Oteli'ne kadar olan mesafe ise çok dardır. Yani burada bulunan yapıların neredeyse tamamı dere taşma mesafesi içinde. Aşırı yağmurda geniş bölgeye su birikiyor ve dar bölüme gelince de baskınlar oluyor. Buradan havalimanına kadar olan kısımda da bir düzenleme yapılmadı. Bir de son dönemlerde derelerin altı ve etrafı betonlanıyor. Bu son derece yanlıştır' dedi.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu, selden sonra yapılan ıslah çalışmasının yeterli olmadığını söyledi. Muhçu,'İSKİ ile belediye kordineli çalışamıyor. İki kurum da dere ıslah çalışması yapmayı bilmiyor. Yapılanlar tamamen yanlış. Selden sonra yapılan çalışma halkın tepkisini geçiştirmek içindi. Dereler rant alanı olmaya devam ediyor. Ayamama Deresi önümüzdeki yıllarda benzer afetlerle karşılaşabilir' dedi. 
Akşam/Ercan Öztürk


Geri Dön