29 / 03 / 2024

AYD: AVM'lerde ciro hedefi 90 milyar lira!

AYD: AVM'lerde ciro hedefi 90 milyar lira!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, "2014'te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı, bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi.



AYD ve sektörün eğitim, bilgi ve gelişim merkezi SOYSAL işbirliği ile hayata geçirilen "AVM Yatırımları Konferansı" AVM yatırımcılarını, merkez yöneticilerini, perakendecileri ve sektöre destek veren firmaları biraraya getirdi. 


Konferansın açılış konuşmasını yapan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'nin ilginç ve farklı bir ülke olduğu yorumunda bulunarak, "İhracatımız 150 milyar doların üstüne çıktı. Oysa 1990'lı yıllarda ihracatımız 15 milyar dolar seviyesindeydi. Artık kolay kolay krize girmeyen dinamik bir Türkiye var karşınızda. Sermayesi güçlü şirketler ile iş adamlarımız dünya ekonomisinde önemli yer tutuyor" değerlendirmesinde bulundu. 


Belgü, sadece yakın coğrafyada değil dünyanın her yerinde Türk işadamlarının yıldızlaştığını dile getirerek şunları söyledi: 


"Yıldızlaşan bir sektörde bizim sektörümüz Perakende ve Alışveriş merkezleri Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri oldu. 50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünü temsilen gururla söyleyebilirim ki sektörümüz 2014 yılında büyümeye devam etti. Yarattığımız değer rakamlara da yansıdı. Son 1 yılda alışveriş merkezleri olarak 9,8 milyon metrakerelik bir büyüklüğe ulaştık. 2014'te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı. Markaların büyümesine üretimin çoğalmasına organize perakendenin artışına, istihdam kapasitesinin 400 binin üzerine çıkmasına, sektörün yabancı yatırımların cazibesi ve Türkiye Ekonomisi'nin en önemli uzun vadeli kaynak sağlayıcı olmasına destek olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira. Tüm bu gelişmeler olurken, hükümetimizin, devletimizin katkılarını yadsıyamayız, tabii ki büyüme bireyler, kurumlar ve en önemlisi devletle olur." 


Devletin serbest ekonomiyi desteklemesini, popülist politikalardan uzak, oy kaygısı olmadan iki tacirin ticaretine müdahale etmeden görevi olan kanun yapma ve denetleme vazifelerini yapması gerektiğinin altını çizen Belgü, çözüm sürecinin devamı, basında ve yargıda tarafsız adil duruş talebinde bulundu. 


Hulusi Belgü, gelişen, büyüyen ülkelerde sancıların çok olduğunu ifade edere, "Herkes doğruları arar, ilerlemenin yollarını bulmaya çalışır, farklı düşünce ve fikirlerde olabilir. Ama devleti ve bayrağı için bir olur. Ülkemizdeki kutuplaşmanın bütünlüğe dönüşmesini görmek istiyoruz" diye konuştu. 


Etkinlik aynı zamanda 9 farklı oturuma da ev sahipliği yapıyor. "Yeni Nesil AVM'lerin DNA'sı",  "Perakende ve AVM Sektörü: Nerede Birlikte, Nerede Ayrı?", "AVM'lerde Yeni Nesil Ödeme Sistemleri", "AVM Sektöründe İnovasyon", "AVM'ler Neden Değerlidir? Rakamlar ve Öykülerle AVM'ler", "Ne Kadar Güvendeyiz?", "Tamamen Duyusal", "Gelelim Gerçeklere", "Enver Aysever ile Aykırı Sorular" başlıklı oturumlarda sektör her bir yönüyle incelenecek. 


Toplantının öğleden sonraki kısmında ayrıca "Alışveriş Merkezleri Hizmet Başarı Ödülleri" de sahiplerini bulacak. 


Dünya


Geri Dön