29 / 03 / 2024

Ayder Yaylası'nda betonarme binalar yıkılacak

Ayder Yaylası'nda betonarme binalar yıkılacak

Ayder'in yapısal kimliğine uygun olmayan yapılar yıkılıp yeniden yapılacak. Yeni yapılarda malzeme olarak taş ya da ahşap kulanılacak



Ayder Yaylası'nda betonarme binalar gidici...  İki yıldır üzerinde çalışılan koruma amaçlı imar planı hazırlığında sona gelindi. Son hali verilen taslağa göre, yaylada yöresel mimari nitelikleri taşılan eski binalar, eski bina esas alınarak onarılacak. Ayder'in yapısal kimliğine uygun olmayan yapılar yıkılıp yeniden yapılacak. Yeni yapılarda malzeme olarak taş ya da ahşap kulanılacak. Kesinlikle betonarme yapıya izin verilmeyecek.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmişti. Ancak, aynı zamanda belediye mücavir alanı olan yaylada aynı tarihte gelişigüzel yapılaşma başladı. Çamlıhemşin'in Bağımsız Belediye Başkanı İdris Melek kararlı: “Ya çarpık yapılaşmaya göz yumup altın yumurtlayan tavuğu keseceğiz. Ya da ‘daha güzel bir Ayder için' çalışacağız. Biz ikinci yolu tercih ediyoruz. Kaçak yapılara asla izin vermeyeceğiz.” (Radikal)


Geri Dön