20 / 04 / 2024

Ayder Yaylası'nın ilk yıldızlı oteli Kaçkar Resort Otel açıldı!

Ayder Yaylası'nın ilk yıldızlı oteli Kaçkar Resort Otel açıldı!

Başbakan “Davos yapacağız” dediği Ayder Yaylası’nda ilk ‘yıldızlı’ otelin açılışını yaptı. Otelin ortakları uluslararası organizasyonlar için hazırlanıyor. Ayder Yaylasını'nın Davos gibi olup olamayacağın ise merak konusu...



İsviçre’nin küçük dağ kasabası Davos, her yıl dünyanın en önemli siyasetçi ve işadamlarını bir araya getiren zirvesiyle tanınıyor. Rize’deki Ayder Yaylası ise, Türkiye’nin Davos’u olma yolunda ilerliyor.


Ayder Yaylası, Kaçkar Dağları Milli Parkı’nın gözbebeği. Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün, burada kurulan Kaçkar Resort Oteli’ni açarken, “Ayder’i yatırımlarla, kayak tesisleri ile Davos yapacağız” dedi.


Başbakan’ın kurdelesini kestiği Kaçkar Resort, yaylanın ilk ‘yıldızlı’ oteli olmakla övünüyor. Otelin ortağı Metin Yenilmez, “Yola Davos’a alternatif olmak için çıktık. Bizimkisi ilk adım. Başbakanımız oteli çok beğendi. Burası benzer tesislerle daha da cazip olacak” diyor. Ayder’de ağırlıklı olarak yayla evi tipi mekânlarda yaklaşık 700 kişilik konaklama kapasitesi var.


İkinci proje yolda

Bölge için bir ilk olan Kaçkar Oteli’ni Çamlıhemşin AŞ işletiyor. Ortakları Metin Yenilmez’in yanı sıra İbrahim Sayın ve Şaban Demircan. Ayder’deki Karayolları’na ait tesisi Çamlıhemşin Belediyesi’nden kiralayarak 12 milyon lira masrafla yenilemişler.


43 odası, restoranı, spa’sı ve 100 kişilik toplantı salonu bulunan otele ileride 72 yeni oda, bir helikopter pisti ve yer altında 500 kişilik bir de toplantı salonu eklenecek. Metin Yenilmez, “Şu an 100 yataklı olan otelimizi 300 yatağa kadar çıkarmak istiyoruz” diyor.


Eski arkadaşlar

Ayder’in buzul göllerinden akan şelalelerin yanı başındaki otelin gözü uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmakta. Otelin Kaçkarlar’a yapılacak kayak merkezine teleferik bağlantısı da bulunacak. Metin Yenilmez otelin açılışını yapan Başbakan Erdoğan’la dostluklarının eskiye dayandığını anlatıyor. Yenilmez, “Kendisiyle 15 yaşından beri tanışıyoruz. Milli Türk Talebe Birliği’nde birlikte çalışmışlığımız var. Ardeşen’e yolu düştüğünde birlikte yaylaya giderdik” diyor.

Otelin şu an tamamen dolu olduğu bilgisini veren Yenilmez, konukların yarısının yerli, yarısının başta Araplar olmak üzere yabancı turist olduğunu anlatıyor. Otelin gecelik ortalama oda fiyatı 200 dolar civarında. 


Serkan Arman/Milliyet Gazetesi


Geri Dön