24 / 04 / 2024

Ayder'in kentsel tasarım ihalesi 16 Şubat'ta!

Ayder'in kentsel tasarım ihalesi 16 Şubat'ta!

Hemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Ayder'in 3 üncü sit alanı kapsamına alındığını söyledi. Haşimoğlu, 16 Şubat'ta Ayder'in kentsel tasarım ihalesinin yapılacağını belirtti.



Ayder ile ilgili 2007 yılında İmar planı yapmak istediklerini ancak yapamadıklarını belirten Ç.Hemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu “ Tek başımıza bunu yapamadık, Sit alanları bazı imar planlarına izin vermedi, bunun üzerine konuyu Cumhurbaşkanımıza açtık ve 5 Bakanlık, Ulaştırma, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başbakanlığa bağlı  TOKİ  ile Valilik ve Belediye olarak ortak hareket etmeye başladık.


Uyum sağlamayanlar yıkılacak

Ayder yaylasının SIT alanları arasında 3 seviye olan sürdürülebilir Sit alanları kapsamına alındıklarını belirten Haşimoğlu “ Ayder yaylasında bizim tespit ettiğimiz sayısı 208 e ulaşan İmara aykırı ve ruhsatsız bina var, bunların kimisi ek bina yapmış, kimisi tadilat kimi ise ruhsat almadan bina yaptılar. Bunlar ile ilgili yıkım kararı çıkmış ancak şu an yıkım yok, Kentsel dönüşüm projesi ihalesinin ardından belli noktalarda bulunan binalar yıkılacak. Ayder yokuşlarında yer alan, restoran veya oteller bunlar arasında yer almakta” dedi.


Ayder Termal merkez olacak

Ç.Hemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu Ayder yaylasının Termal merkez olarak planlandığını belirterek “ İşin içinden biz çıkamayınca konuyu Cumhurbaşkanımıza getirdim. Cumhurbaşkanımız Havaalanı ile birlikte Ayder in Termal merkez olması için talimat verdi. Havaalanının bitimine kadar Çat vadisinde Kongre merkezi, tünel ile Ayder yaylasına bağlanması ve Palovit yaylası ile Ayder yaylasında kayak merkezinin bitirilmesini istedi” dedi.


Yeniden imar olacak

Ayder Yaylasının SİT alanları arasında Mutlak, Nitelikli ve 3 sırada yer alan Sürdürülebilir Sit alanı olan sırada yer aldığını belirten Haşimoğlu “ 16 Şubat tarihinde 5 bakanlığın yaptığı incelemeler ve araştırmalar sonunda TOKİ tarafindan Ayder ile ilgili yeniden projelendirme ihalesi yapılacak. Bunun ile birlikte Ayder yeniden imar edilecek, yıkılması gereken yerler var ise kamulaştırılıp yıkılacak” dedi.




Rize Güneş Gazetesi 


Geri Dön