19 / 04 / 2024

Aydın 800 yataklı bölge hastanesi onaylandı!

Aydın 800 yataklı bölge hastanesi onaylandı!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı oturumunda reddettiği Efeler Şevketiye Mahallesi'nde yapılması planlanan 800 yataklı Bölge Hastanesi alanı talebini, tekrar gündeme alınarak kabul edildi.



Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumu yapıldı. 22 Meclis üyesinin mazeretli olarak katılmadığı oturuma, Özlem Çerçioğlu Başkanlık etti. Mecliste 52 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 


Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı oturumunda gündeme gelen. Sağlık Bakan lığının Efeler Şevketiye Mahallesinde 800 yataklı bölge hastanesi talebi ve komisyon kararı raporunda. "1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, toplam inşaat alanını arttırdığından ve alt yapı sorunlarını ortaya çıkaracağından. söz konusu alanda mevcut imar plan koşullarının geçerli olduğuna komisyonumuzca oy çokluğuyla karar verilmiştir" denilerek. talep reddedilmişti. 

Tekrar gündeme alınan aynı talep, bu kez oy birliğiyle kabul edildi. 


2016 BÜTÇESİ 760 MİLYON LİRA OLDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Gelir Ücret Tarifesiyle ilgili. Plan ve Bütçe Komisyonu raporları ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. Buna göre Aydın Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı gelir ve gider denk bütçesi 760 milyon 203 bin lira olarak kabul edildi. 

2016 yılı Büyükşehir Belediyesi bütçesini değerlendiren parti grup sözcüleri, bütçenin hayırlı olmasını diledi. AK Parti Grup Sözcüsü Necmettin Esenlik. 2016 yılında en yüksek bütçenin fen işlerine ayrıldığını belirterek. 

"Geçen yıl 176 milyon olan fen işleri bütçesi, bu yıl önemli bir artış sağlanıp 234 milyona ulaştı. Yıl içerisinde bu bütçe ile tüm ilçelere, siyasi parti gözetmeksizin eşit olarak hizmet götürülmesini ve bu bütçenin aciliyet durumuna göre kullanılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Esenlik'in yaptığı açıklamanın ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi görevlileri 2015 yılı içerisinde yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. 


Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön