28 / 03 / 2024

Aydın Astim Kavşağı çöktü!

Aydın Astim Kavşağı çöktü!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Kıskananlar çatlasın” pankartıyla açtığı ASTİM Kavşağı, 2 ay sonra bakım için kapatıldı.




Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Kıskananlar çatlasın” pankartıyla açtığı ASTİM Kavşağı, 2 ay sonra bakım için kapatıldı. Belediye, kavşağın bir TIR’dan düşen çelik boruların sebep olduğu tahribat yüzünden kapatıldığını açıkladı. Ancak altyapısı yetersiz olan kavşağı su bastığı iddia edildi

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, 1.5 ay önce açtığı 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı'nın bakım için trafiğe kapatılması köprüyü su bastığı iddialarını gündeme getirdi. Belediye ise, köprünün bir TIR'dan düşen çelik boruların oluşturduğu tahribat nedeniyle ulaşıma kapandığını ve yapılan bakımın ardından bugün açılacağını duyurdu.


"Çelik borular düştü"


Aydın'da CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından temeline su bastığı için ihalesi tekrarlanan ve 25 milyon liraya tamamlanarak geçtiğimiz Ekim ayında hizmete giren ASTİM Köprülü Kavşağı'na yeniden su bastığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Trafiğe kapatılan ve ekipler tarafından yoğun çalışma yapılan yolla ilgili Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Yaşanan bir kaza nedeniyle kavşağın trafiğe kapatıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz Demokrasi Kavşağı, 07.11.2016 tarihinde kavşaktan geçiş yapan bir TIR tarafından yüklenmiş olan çelik boruların yola düşürülmesi sebebi ile yol zemininde bir çok noktada oluşan deformasyonun büyümeden giderilmesi amacıyla trafiğe geçici süreyle kapatılmıştır. Belediye olarak şikayetçi olduk, hukuki süreç devam ediyor. Yolda oluşan deformasyonun giderilmesinin ardından, kavşak 28.11.2016 Pazartesi günü sabah 06.00'da trafiğe açılacaktır."


"Açılışta yediğiniz balıkları geri getirin"


15 Temmuz Demokrasi Kavşağı, araç trafiğine kapatılınca AK Parti Efeler Gençlik Kolları Başkanlığı kavşağın girişinde basın açıklaması yaptı. Ellerinde "Açılışta yediğiniz balıkları geri getirin" yazan bir afiş taşıyan gençler adına açıklama yapan Efeler AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir, şunları söyledi: "Hatırlarsanız temelden su çıkınca mühendis 'öngörülemeyen doğal afet' açıklaması yapmış ve açılışı ertelemiştiniz.

Suya yüzde 45 zam yaptığınız bugünlerde böyle bir arızanın olması da muhtemelen yine öngörülemeyen bir doğal afet. Adının hakkını bir türlü veremediğiniz '15 Temmuz Demokrasi Kavşağı'nın faturasını kimin ya da kimlerin ödeyeceği merak konusu. Tüm bunlar söz konusuyken bari battı çıktıda balık tutan arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini rica ediyoruz.


"Unutulan yağmur drenajını yapıyorlar"


AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada kaza nedeniyle kapatıldığı bildirilen 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı'nın, yapımı esnasında unutulan yağmur drenajının yapılması için trafiğe kapatıldığını söyledi. Öz, "Önümüzdeki hafta Aydın'da şiddetli yağış bekleniyor. Astim Kavşağı'nı su basmasın di- Abdurrahman Öz ye, unutulan yağmur drenajı yapılıyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön