29 / 03 / 2024

Aydın Belediye Sarayı akıllı bina olacak!

Aydın Belediye Sarayı akıllı bina olacak!

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, inşaatı yaklaşık 12 yıldır süren belediye sarayının bir an önce
bitirilmesi için çalışacaklarını, yapının "akıllı bina" olacağını bildirdi



Çerçioğlu, 1997 yılında yapımına başlanan Aydın Belediye Sarayı'nın, aradan 12 yıl geçmesine rağmen hala
tamamlanamamasının üzücü olduğunu söyledi. Görevi süresince kente yakışır bir belediye sarayı yapmaya çalışacaklarını söyleyen Çerçioğlu, 15 kat olacak olan binanın son sistemle donatılacağını bildirdi.

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu'nun döneminde temeli atılan belediye sarayının, belediyenin maddi imkansızlıklarından dolayı tamamlanamadığını belirten Çerçioğlu, şöyle konuştu:

"7 katı tamamlanan ve 10 kat olması planlanan yeni belediye sarayı, şehrin göbeğinde inşaat halinde kötü bir görüntü sergiliyor. Şu an sadece 2 katlı otopark faaliyet gösteriyor. Şehrin göbeğinde kötü bir görüntüye neden olan binayı bir an önce bitirmek istiyoruz. 12 yıl önce yapımına başlanan Aydın Belediye Sarayı bir türlü tamamlanamamış. Yedi katı tamamlanan bina inşaatına 4,5 milyon TL para harcanmış. Bu 4,5 milyon TL, 12 yıldan bu yana gömülü vaziyette.

Eski binamızı da yıktıkları için şu an Aydın Belediyesi, hizmetini Es-Ko binasında kiraladığı 113 dükkanda vermek zorunda. Bakıldığında ender belediyelerden biriyiz, çünkü kirada olan çok az belediye binası vardır. Aydın'ın adına yakışır bir belediye sarayına ihtiyacımız var."

AKILLI BİNA OLACAK
Binanın toplam 10 kat olmasının planlandığını, kendilerinin projeyi 15 kata çıkardıklarını söyleyen Çerçioğlu, kirada bulundukları iş hanında vatandaşların sağlıklı bir hizmet alamadığını, bunun için de yeni belediye
sarayının son sistemle donatılarak akıllı bina olacağını bildirdi.

Çerçioğlu, "Yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlamayı planladığımız yeni belediye sarayımız, ısıtmadan, havalandırmaya, elektrik sisteminden dış cephe giydirmesine kadar çok modern olacak. Son sistemle donatılacak olan belediye sarayımız akıllı bina olarak tamamlanacak. Binada 100 araç kapasiteli otopark,
restoran ve toplantı salonları yer alacak ve yaklaşık 25 milyon TL'ye mal olacak" dedi.
A.A


Geri Dön